Davutoğlu: "Sizinkiler reklamcılıkla, bizimkiler müteahhitlikle tanışınca..."

Davutoğlu: "Sizinkiler reklamcılıkla, bizimkiler müteahhitlikle tanışınca..."
Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerindeki oy kayıplarının birinci nedeninin yolsuzluklar, ikincisinin kibir ve şatafat olduğunu ifade ederek Sizinkiler reklamcılıkla tanışınca, bizimkiler müteahhitlikle tanışınca içindeki kapitalist öz dışarı çıktı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu,  "Bir liderin her şeyi tek başına yönetme isteğinin altında yatan motivasyon nedir, etrafına güvenmemek mi, kendine çok güvenmek mi?" sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Tam da burada aslında Cumhurbaşkanı’nın Hazreti Peygamber’e atıfla, çok sık söylediği bir sözü hatırlamak gerekir: “Şimdi küçük savaştan, büyük savaşa dönüyoruz” der. Küçük savaştan kasıt meydan muharebesi. Onu kazanırsınız ama dönerken kibriniz artarsa nefsinizle olan esas savaşı kaybedersiniz. Ufuk Uras ile bir sohbetimiz olmuştu. Aynı yaşlardayız kendisiyle. O sol hareketin, ben milli-muhafazakâr hareketin içindeydim. Hepimizin idealleri vardı, adil bir dünya, eşitlikçi bir ülke kuracaktık. Zannettik ki bu hedeflerimize iyi bir eğitimle ulaşabiliriz. 

"SİZİNKİLER REKLAMCILIKLA BİZİMKİLER MÜTEAHHİTLİKLE TANIŞINCA...""

Hepimizin unuttuğu şey şuydu: Biz melekleşemeyiz. Hepimizin içinde nefs diye bir şey var. Sizinkiler reklamcılıkla tanışınca, bizimkiler müteahhitlikle tanışınca içindeki o kapitalist öz dışarı çıktı. Ben bu kadar tecrübeden sonra özün tümüyle yok olmayacağını biliyorum. O zaman ne yapmak lazım; kuralları insanların bozulmasına izin vermeyecek şekilde koyacaksınız."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar