Datça'da orman yangını büyüyor

Datça'da orman yangını büyüyor
Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyor. Alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Bölgede oldukça şiddetli olan rüzgarın yarın sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Muğla''nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Datça ilçesinde bağlı Mesudiye Mahallesi''nde başlayan yangın, bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekiplerin yangının etrafını çevirme çabasına rağmen alevler büyüdü.

"ALEVLER BAZI YAZLIK EVLERE ULAŞTI"

Çok sayıda orman işçisi, arazöz ve iş makineleriyle yangının yerleşim birimlerine ilerlememesi için tedbir alındı. Alevler bazı yazlık evlere ulaştı, hasar görenler oldu. Çok sayıda ev de tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yangında 10 uçak, 16 helikopter, 107 arazöz, 13 iş makinası ve 595 personel görev alıyor.

Belediyelerin itfaiye ekipleri ve askerler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ

Datça Kaymakamı Mesut Çoban,  yangın dolayısıyla Mesudiye Mahallesi''nin üst kısmındaki ormanlık alanda bulunan 20 evin tahliye edildiğini söyledi.

Bu evlerden ikisinin zarar gördüğünü aktaran Çoban, ayrıca 1''i orman işçisi 5 kişinin yaralandığını kaydetti. Datça-Mesudiye karayolu, yangın nedeniyle geçici süre ulaşıma kapatıldı.

Jandarma ekipleri bölgeye görevliler dışında girişlere izin vermiyor. Orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangının bölgedeki diğer evlere sıçramaması için çaba gösteriyor.

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir itfaiye aracı devrildi. Hafif yaralanan 3 itfaiye erine sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.

RÜZGARLA MÜCADELE

Bölgedeki rüzgarın 60 kilometreye kadar çıktığı ve bir hafta boyunca da etkisini sürdüreceği açıklandı... (AA / DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar