Bodrum'da Erdoğan'ın imzasıyla 1,1 milyon metrekarelik alanın imara açılmasına Danıştay 'dur' dedi

Bodrum'da Erdoğan'ın imzasıyla 1,1 milyon metrekarelik alanın imara açılmasına Danıştay 'dur' dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinden yayımladığı bir video ile devlet memurlarını uyarması hükümet kanadında büyük tepkilere neden olurken, yaklaşan seçimler öncesinde Danıştay'dan gelen Muğla kararı, AKP'de adeta şok etkisi yarattı. Son zamanlarda açtığı bazı tazminat davalarından da eli boş dönen Erdoğan'ın imzaladığı imar kararnamesi, Danıştay tarafından durduruldu.

KAPILAR BİRER BİRER KAPANIYOR! İMZASI BU KEZ DANIŞTAY'DAN DÖNDÜ

Son zamanlarda evinden yayımladığı videolar ile dikkatleri üzerine çeken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile Erdoğan''ın seçimleri kaybedeceğini belirterek, devlet memurlarının ''AKP lehine değil, millet lehine karar vermesini'' istemişti.

Söz konusu video hükümet kanadında fırtınalar koparırken, yapılan paylaşım sonrası AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın tazminat davalarından bazılarını kaybetmeye başlaması ise dikkat çekti. Son olarak Bodrum''un Ortakent Mahallesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1 milyon 100 metrekarelik hazine arazisi ile ilgili Bodrum Belediyesi''nin açtığı dava sonuçlandı. Danıştay, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Cumhuriyet''te yer alan habere göre, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde 1 milyon 100 metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile önce özelleştirilip ardından imara açılması Danıştay''dan döndü. Bodrum Belediyesi''nin yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için Danıştay’a açtığı dava sonuçlandı. 

Danıştay Altıncı Dairesi, özelleştirilen alanın 3''üncü derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiş bir bölgenin içinde bulunduğunu, çeşitli arkeolojik sit alanları, kalıntılar ve tescilli yapıları da barındırdığını belirterek yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar metninde, "Dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı, hukuka aykırı imar planlarının uygulanması hâlinde giderilmesi güç veya imkânsız zararların doğacağı sonucuna ulaşılmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar