Danimarka Başbakanı paylaşımıyla ülkeyi ayağa kaldırdı: Açıklama yapmak zorunda kaldı!

Danimarka Başbakanı paylaşımıyla ülkeyi ayağa kaldırdı: Açıklama yapmak zorunda kaldı!
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Instagram hesabında paylaştığı yemek fotoğrafı, ülkeyi ikiye böldü. Başbakan Frederiksen, tartışmaların artması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Instagram hesabında yayınladığı yemek paylaşımı, ülkede tartışmalara neden oldu.

Danimarka'nın önde gelen haber sitelerinden BT'nin bildirdiğine göre, Frederiksen'in paylaşımında çiğ tavuk kesmek için kullandığı kesme tahtasında soğan kesmesi, Danimarkalıların çeşitli tepkilerine neden oldu. Bu paylaşım, birçok okuyucunun Başbakan Frederiksen'in sağlığı konusunda endişelenmesine de yol açtı.

3664506-5ce95e1d7aa121df5249570f0801f019.jpg

TARTIŞMALARA SEBEP OLDU!

Paylaşımın altına bir kullanıcı, "Hayır! Tavuk ve sebzeler için aynı kesme tahtasını kullanamazsınız" yorumunu yaparken, başka bir kullanıcı ise "Sevgili Mette, kampilobakter ve salmonella gibi tehlikeli bakterilerin yayılmasını istemiyorsanız, aynı doğrama tahtasını çiğ tavuk ve çiğ sebzeler için kesinlikle aynı anda kullanmamalısınız" şeklinde yorumda bulundu.

Tartışmaların ardından Başbakan Frederiksen, Instagram profilinde bir hikayede açıklama yapmak zorunda kaldı.

3664506-5b2ec29b2c8c041161e4dcd7beab77b5.jpg

AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Frederiksen açıklamasında, "...Ve elbette ki soğan ve tavuğun yeterince pişirilmesi gerekiyor. Ayrıca, hem tahta hem de bıçak daha sonra temizlendi" şeklinde belirtti.

Frederiksen, bıçak tercihiyle ilgili gelen eleştirilere de yanıt verdi ve doğrama işi için kullandığı bıçağın bir mutfak bıçağı olduğunu vurgulamak zorunda kaldı. BT'nin yaptığı araştırmaya göre, Mauviel 1830 firmasına ait bir et bıçağı, yaklaşık olarak 200 Danimarka Kronu (yaklaşık 906 TL) fiyatla satın alınabiliyor.

danimarka-basbakani-basbakan-mette-frederiksen-tepki-cekti-tkld.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar