CV'de mutlaka olması, yer alması gereken bilgisayar programları neler?

CV'de mutlaka olması, yer alması gereken bilgisayar programları neler?
CV, potansiyel işverenlere bir iş için ne kadar nitelikli olduğunuzu anlatan başarı ve deneyimlerin kapsamlı bir listesidir. Aynı zamanda bir işverenin aday olarak sizinle ilgili ilk izlenimidir, bu nedenle becerilerinizi mümkün olan en iyi şekilde gösterdiğinden emin olmak önemlidir.

E-posta programları

E-posta programları mesaj göndermek ve almak için kullanılır. Bu programları mesajları saklamak için de kullanabilirsiniz ve dosya ekleyen e-posta programları mesajlarınızla birlikte ekler göndermenize olanak tanır. Örneğin, Amerikan Tıp Birliği veya Amerikan Üniversiteli Kadınlar Birliği (AAUW) gibi profesyonel bir kuruluşa iş başvurusunda bulunuyorsanız, e-posta yoluyla özgeçmişinizi isteyebilirler. E-posta programlarında genellikle kullanıcıların bilgisayarlarındaki dosyaları (özgeçmiş gibi) gönderilmesini istedikleri mesaja eklemelerine olanak tanıyan bir "ekle" seçeneği bulunur.

E-posta programları kişi yöneticisi olarak da kullanılabilir. Bir şirket içindeki çeşitli departmanlarda veya bölümlerde farklı şirketlerde sizinle çalışan tüm kişilerin kaydını tutmanıza yardımcı olurlar ve isimlerinin nasıl ses çıkardığını hatırlamak sorun değildir!

Sosyal medya programları

Sosyal medya programları, sosyal medya hesaplarını yönetmek, müşteriler ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak, ürün ve hizmetleri tanıtmak, müşteri hizmetleri sağlamak ve rakipleri izlemek için kullanılır.

Hesaplarınızı yönetmek için kullanabileceğiniz bir dizi ücretsiz sosyal medya programı vardır:

- Buffer: Bu, aynı anda birden fazla platformda (ör. Facebook, Twitter, LinkedIn) içerik yayınlamanıza olanak tanıyan basit bir zamanlama programıdır. Gönderileri önceden planlayarak günün veya haftanın en çok ilgi görecekleri saatinde yayına girmelerini sağlayabilirsiniz. Markanız üzerinde kontrol sahibi olmak istiyorsanız ancak düzenli olarak harcayacak fazla zamanınız yoksa idealdir.

- Hootsuite: Hootsuite, kullanıcıların tüm büyük sosyal ağlar için önceden gönderi planlamasına olanak tanır, ancak aynı zamanda bir kuruluş (veya aile) içindeki birden fazla kullanıcı için analiz ve yönetim araçları gibi daha gelişmiş özellikler sunar. Birden fazla platformda çevrimiçi varlığınızı yönetme konusunda ciddiyseniz ancak Buffer veya Sprout Social gibi diğer platformlarda bulunan tüm zil ve ıslıkları istemiyorsanız, bu mükemmel bir seçimdir. (Kaynak: Buffer)

Sohbet ve video konferans programları

- Skype, Zoom, Google Hangouts

- Bu programları kullanmanın avantajları nelerdir?

- Dünyanın her yerinden insanlarla sanal toplantı yapmanızı sağlarlar.

- Bunları herhangi bir nedenle kullanabilirsiniz: iş veya kişisel.

Nasıl çalışırlar?

Örneğin, birine e-posta gönderip Skype veya Zoom üzerinden sizinle konuşmak isteyip istemediğini sorduğunuzda, o kişi isteğinizle ilgili bir bildirim alacaktır. Sonra bunu kabul edebilir veya reddedebilir. Kabul ederse, web kamerası ve mikrofonu (eğer varsa) aracılığıyla sizinle bağlantı kurar. Bazı durumlarda insanlar dizüstü bilgisayarlarının kameralarını mikrofonsuz kullanırlar çünkü dizüstü bilgisayarlarında mikrofon takılı değildir (ve bazı dizüstü bilgisayarlarda dahili kamera bile yoktur). Diğer seçenek ise akıllı telefonların kameralarını ve mikrofonlarını kullanmaktır (bazı akıllı telefonlarda dahili kamera bile yoktur, ancak harici kamera ekleyebiliriz). Bundan sonra, internet bağlantısı (genellikle geniş bant) ile bağlanan her iki taraftan canlı video akışı ve kulaklıklar / hoparlörler aracılığıyla sesli sohbet sayesinde her iki taraf da birbirini gerçek zamanlı olarak çevrimiçi görecektir; bu, internet bağlantısı olan bilgisayar / dizüstü bilgisayar dışında özel ekipmana ihtiyaç olmadığı anlamına gelir.* Dezavantajları nelerdir?

Kelime işlemciler

Kelime işlemci, kelime işlem programı veya sadece kelime işlemci olarak da bilinir, belgelerin oluşturulmasını ve biçimlendirilmesini kolaylaştıran bir bilgisayar programıdır.

Kağıt ve kalemle yapmak varken bilgisayarda çalışmanın nesi bu kadar özel diye merak ediyor olabilirsiniz. Bilgisayarlar, sözcükleri belgeniz boyunca otomatik olarak eşit aralıklarla yerleştirmek veya herhangi bir zamanda hangi sürümü kaydettiğinizi takip etmek gibi şeyler yaparak zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, özgeçmiş veya kapak mektubu gibi belirli belge türlerini biçimlendirmek için şablonlar kullanarak işinizi hızlandırabilirsiniz; böylece her seferinde sıfırdan başlamak yerine tek yapmanız gereken her iş ilanında verilen bilgileri kopyalayıp bu şablonlara yapıştırmaktır.

Bilgisayar kullanmayı yazım açısından faydalı kılan bir başka şey de yazım denetimi işlevidir: bilgisayarlar kelimelerin yanlış yazıldığını fark eder ve yazarların nasıl yazılması gerektiğini bilmeleri için kırmızı dalgalı çizgilerle altlarını çizer; bu özellik yazarların özgeçmişlerini gönderirken utanç verici hatalardan kaçınmalarına yardımcı olur! Ve her şey başarısız olursa (ki böyle bir şey olabilir), bilgisayarlar yazarların yıllar içinde çok gelişmiş olan otomatik düzeltme teknolojisi ile uygulamalı olarak deneyim kazanmalarına da olanak tanır - yani CV''lerini yazarken bazı küçük hatalar yapmalarına rağmen yine de olumlu geri bildirim alacaklardır

Çıkar yol: Bir adayın internette ve ilgili sosyal medyada çok fazla çalışma deneyimi varsa, bunu belirtmelidir.

Sosyal medya, iletişim becerilerinizi göstermenin iyi bir yolu olabilir.

Sosyal medya aynı zamanda BT becerilerini göstermenin de iyi bir yoludur.

Sosyal medya yaratıcılığı ve problem çözmeyi göstermek için kullanılabilir.

Sosyal medya ekip çalışması, liderlik ve inisiyatif göstermek için kullanılabilir.

Conclusion

Gördüğünüz gibi, günümüz dünyasında başarılı olmak için insanların nasıl kullanılacağını bilmesi gereken pek çok farklı bilgisayar programı var. Bu tür bilgi gerektiren bir işiniz varsa, CV''nizin bu becerileri göstermesi en iyisi olacaktır. Bir kişi bu programlarla ne kadar çok deneyime sahip olursa, işe alınma şansı da o kadar artar!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar