Cumhuriyet'in 100'üncü yılında özel gereksinimli çocuklar için farkındalık sergisi açıldı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında özel gereksinimli çocuklar için farkındalık sergisi açıldı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Elitok ve Öğretim Görevlisi Mevlüt Kaplanoğlu, özel gereksinimli çocukların çalıştığı Mutlu Kafe'de sergi açtı. 100'üncü yıl sergisi ilgi odağı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100'üncü yılı anısına, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öncülüğünde Prof. Ruhi Konak'ın küratörlüğünde 11 ilde karma sergi gerçekleştirildi.


Düzenlenen etkinliğe Erzurum'dan katılan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli akademisyen ve sanatçılar, farkındalık oluşturmak amacıyla Geleneksel Türk Sanatları Sergisini özel gereksinimli çocukların çalıştığı 'Mutlu Kafe'de açtı. Serginin koordinatörlüğünü Doç.Dr. Hüseyin Elitok ile Öğretim Görevlisi Mevlüt Kaplanoğlu'nun yaparken, sergiye Erzurum'daki 30 sanatçı, 33 eserle katılmış oldu. Kafede açılan sergiyi gezen öğrencilere, üniversiteli ablaları yardımcı oldu.


‘ÖZEL ÖĞRENCİLER İLE SERGİDE BİR ARADA OLMAK KEYİF VERİCİ’

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, özel öğrencilere eserler hakkında bilgi vererek, nasıl yapıldığını anlattı. Hat eseriyle sergiye katılan Üniversite Lojmanlar Camii İmam Hatibi Nurettin Hınıslıoğlu, "İlk defa böyle bir sergiye katıldık. Böyle özel öğrencilerle sergide bir arada olmak keyif verici.


Amacımız çocuklarımızda farkındalık meydana getirmekti. Sergiyi gezen öğrencilerin sorduğu soruları cevaplandırıyoruz. İlgileri çok iyi" dedi.


‘SANATLA TANIŞMALARI ADINA SERGİ İÇİN ‘MUTLU KAFE'Yİ TERCİH ETTİK’

Serginin koordinatörlüğünü yapan Doç.Dr. Hüseyin Elitok, "Bu kardeşlerimiz bizim için çok kıymetli.

100üncü yılda, özel gereksinimli çocuklar için farkındalık sergisi açtılar
Toplumla sosyalleşmeleri adına, sanatla tanışmaları adına sergi için Mutlu Kafe'yi tercih ettik. Çocuklarımızın geleneksel Türk sanatlarımızı tanımalarını istiyoruz. Sosyalleşme adına yardımcı olmak istiyoruz. Şehrimizde sergiye uygun mekanlar vardı ama bu sanatları tanımaları için Mutlu Kafe'de açtık" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar