‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan öğrenciler serbest...

‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan öğrenciler serbest...
İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarına yapılan baskın ile gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak “Cumhurbaşkanına hakaret” ettikleri iddia edildi. İki öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Gözaltılara dair canlı yayınında bilgi veren Avukat Fulya Dağlı, "Çocuklar bu sabah önce evlerine gidilerek gözaltına alınmaya çalışılıyor. Ancak okulda oldukları için aileleri bu yönde bilgi veriyor ve okullarından gözaltına alınıyolar. İdare de gözaltı konusunda yardımcı oluyor" dedi.

Halk TV''ye konuşan Avukat Dağlı, iki liseliye yapılan suçlama konusuyla ilgili olarak da "8 Mart 2022''de Feminist Gece Yürüyüşü''ne katıldıkları, ''Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor'', ''Zıpla, zıpla, zıplamayan Tayyip''tir'' sloganları attıkları ve bunların da cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşturduğu yönünde dosya mevcut şu an" diye konuştu.

Savcılığın ya da hakimliğin herhangi bir gözaltı ya da tutuklama kararının bulunmadığını belirten Dağlı, "Yetişkinler dahi ifadeye davet edilirken bu çocukların hiçbir yasal şart karşılanmadan gözaltına alınması tamamen hukuka aykırı" ifadelerini kullandı.

BIRAKILDILAR

Aktarılan bilgiye göre, ifadesi alınana öğrenciler serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar