Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut kanal kanal dolaştı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut kanal kanal dolaştı 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut bu sabahtan itibaren 3 haber kanalına canlı olarak bağlanarak Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, sabahtan itibaren CNN Türk, Habertürk ve A Haber kanallarına katılarak Türkiye'nin ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Katıldığı programlarda herhangi bir olağanüstü adım atılmayacağını ifade eden Bulut'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

Serbest piyasa mekanizmasından taviz olmayacak..

Faizi ne kadar aşağı çekebilirseniz enflasyonun da o kadar aşağı geldiğini göreceksiniz. Yüksek faiz yüksek enflasyonu getiriyor..

Ekonomik gerçekler doğrultusunda faizlerin düştüğü, düşen faizlerin de enflasyonu aşağı çektiği bir dönem..

Merkez bankası başkanı yaptığı açıklamada şunun altını net olarak çizdi. Herhangi bir olağanüstü toplantıyla herhangi bir kısa vadeli bir faiz değişikliği olmayacak dedi. bu çok önemli.

Borsada spekülatif bir saldırı var. 

Yapılan spekülasyonlarda 128 milyar dolar satılmış deniyor. Ne zaman 128 milyar dolar rezerv vardı? Bana tarih söylesinler, ya da istifa etsinler. Brüt rezerv ile net rezerv arasındaki farkı bilmeyenler yalan söylüyorlar. 128 milyar dolar sattınız, bilançonun sağ ve sol tarafı var. 128 milyar doların karşılığı TL oluşması lazım. 128 milyar doları sattılar diyorlar. Eski bakan çıkıp söylüyor. Cehaletten söylüyorsan yaptığın bakanlığa yazık. Bunu nasıl bilerek çıkıp vatandaşa yalan söylüyorsun. Yalan söylemesinler. Brüt rezerv 135 milyar doların üzerine çıktı. Şimdi yine oraya doğru ilerliyor. Ama hiçbir zaman 128 milyar dolar satılabilir rezerv olmadı.

NE DEDİYSE TERSİ ÇIKMIŞTI 

Yiğit Bulut, 18 Mayıs 2010’da “1 dolar 1 TL olur mu?” başlıklı yazısında doların 1 TL olabileceğini, bunun mümkün olduğunu kaleme almıştı.    

15 Nisan 2015 tarihinde Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından “Euro-dolar paritesi 1 üstünde kaldığı sürece, son atağın başladığı 2.55-2.63 bandı üstündeki değerler piyasa gerçeklerine aykırı ve spekülatif” demişti. 

Dolar 2,70’i aşarak o dönem rekor kırmıştı.    

20 Temmuz 2016 tarihinde ise Yiğit Bulut, bu kez “Çok kısa bir süre içerisinde dolar/TL yeniden 2,80 bandına gelecek” açıklamasında bulundu.    

26 Eylül 2016 tarihinde Yiğit Bulut, verdiği bir röportajda, "Piyasada döviz sıkıntısı olmayacak" demiş ve dolar/TL'nin her 3 seviyesinin üzerine çıkışında olduğu gibi yine 2,78-2,95 bandına geri döneceğini anlatmıştı.    

2017 Mayıs'ında "Doları 3.92'den aldıranlar, çıkın bu milletten özür dileyin" diyen Bulut, 2018 yılında dolar 5 liraya dayanmışken, "Başta bir ekonomi kanalı ve başka bir haber kanalına çıkan eski bir bürokrat olmak üzere, sistematik bir şekilde 'krize girdik-gireceğiz' havası yaymaya çalışıyorlar. Bunlara kesinlikle kulak vermeyin" demişti. 

2018 yılında dolar 7 TL'yi aştığında ise Yiğit Bulut "Finansal 15 Temmuz" başlıklı bir yazı yazmış ve "Şimdi dövizden TL'ye dönüp Türk sermaye piyasalarına ve TL enstrümanlara sahip çıkma günü. Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar