Cumhurbaşkanı Erdoğan halka sesleniş konuşması gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan halka sesleniş konuşması gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un 5.yılında halka sesleniş konuşması yaptı.

"Bu alçaklığın hesabını sormaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Millete Sesleniş konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öne çıkanlar:

Her birinin hikayesi ayrı bir destan olan şehitlerimiz bu millete kefen biçenlere hak ettikleri dersi vermişlerdir. Şehitlerimize vefa borcumuzu geride bıraktıkları emanetler sahip çıkarak ödemek için çabalıyoruz. Ülkemize ve milletimize yapılanı asla unutmayacağız. Bu alçaklığın (15 Temmuz darbe girişimi) hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz. Öteki dünyada da peşlerini bırakmayacağız.

15 Temmuz 2016'da başlayıp ertesi gün milletimizin ayakları altında çiğnenenerek sona eren bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştırNesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır.

Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

Gösterdiğimiz fedakarlıklar, verdiğimiz mücadeleler güçlenen Türkiye'nin ayak sesleridir. Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır. Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler. Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN İNŞASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR"

15 Temmuz sadece kendi ülkemizde istiklal ve istikbalimize sahip çıkmanın değil, bu büyük vizyona sahip çıkmaktır. Hamdolsun milletimiz bizi anlıyor, bizimle birlikte yürüyor. İşte bu yüzden 'Türkiye geçilmez' diyoruz. Dün başaramadılar, bugün başaramadılar yarın da inşallah bıramayacaklar. Güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar.

Bizim yoldaşımız milletimiz. Bizim yoldaşımız tüm şehitlerimiz. Bizim yoldaşımız, dünyanın dört bir yanında kalbini ve bize dikmiş mazlumlardır. Bu büyük milletle dünyayı yerinden oynatırız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar