Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak açıklaması: Adaylarımızı duyuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak açıklaması: Adaylarımızı duyuracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyaret dönüşü uçakta yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan yakın zamanda Devlet Bahçeli ile beraber adaylarını duyuracaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlere yönelik açıklamalar yapan Erdoğan, MHP ile ortak hareket edeceklerini belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceklerini ve 15 Aralık'tan itibaren adaylarını açıklamaya başlayacaklarını söyledi.

"BAHÇELİ İLE YOLA ÇIKACAĞIZ"

MHP ve AKP’nin yerel seçim çalışmalarını sürdüklerini aktaran Erdoğan, “Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız” diye konuştu.

"HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Konuşmasında ağırlıklı olarak İsrail’in Gazze işgalini değerlendiren Erdoğan, Hamas’a ilişkin şunları söyledi:

“Ben uluslararası toplumun ne diyeceğine bakmıyorum. Ben bir kul olarak üzerimize düşen görev nedir buna bakıyorum. Bunlar Hamas’a ‘terör örgütü’ diyorlar. Hamas Filistin’in bir gerçeğidir, terör örgütü değildir. Hamas bir siyasi harekettir ve siyasi parti olarak girdiği seçimlerden galip çıkmış olan bir harekettir. Ama bize bunu zorla dayatıyorlar ki ‘illa terör örgütü’ deyin. Hayır, sizin demenizle biz Hamas'a ‘terör örgütü’ demeyiz."

NÜKLEER SANTRALDEN YUNANİSTAN'A İMKAN

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaptıkları görüşmenin faydalı geçtiğini belirten Erdoğan, "Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum" dedi.

Enerji alanında imzalanan anlaşmalardan da bahseden Erdoğan, Sinop'ta inşa edilmesi planlanan nükleer enerji santralini de hatırlatarak "Bu işbirliğini sadece enerji alanında değil nükleer enerji dahil tüm alanlarda geliştirmenin, genişletmenin gayreti içindeyiz. Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar