Haziran ayına göre en az 3 milyon 568 bin 171 kişi işsizken Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi işsiz, aç bırakmadık

Haziran ayına göre en az 3 milyon 568 bin 171 kişi  işsizken Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi işsiz, aç bırakmadık
İŞKUR'a göre kayıtlı işsiz sayısı haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış göstererek 3 milyon 568 bin 171 kişi olurken, Erdoğan, "Kimseyi işsiz bırakmadık, aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Şubat -mart ayları ile birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN: KİMSEYİ İŞSİZ, AÇ BIRAKMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium''da düzenlenen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''nda konuştu. 

Erdoğan seçim ile ilgili, “2023 seçimleri kızgınlıkla kırgınlıkla hareket edilebilecek bir seçim değildir. Şu topluluk birbirini yaradılanı severiz yaratandan ötürü anlayışıyla sevmelidir. Çünkü Türkiye dünün Türkiye’si değildir. Siyasi gücümüzle, ekonomik büyüklüğümüzle çok ileri ve farklı bir yerdeyiz. Artık kaybedecek çok şeyimiz var. Eskiden kaybedecek tek hazinemiz vaktimizdi'''' ifadelerini kullandı.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ TARİH

Erdoğan ayrıca, ekonomi ve enflasyonun yüksekliği ile ilgili şunları söyledi:

"Ülkemiz dünyanın en gelişmiş 10 devleti arasındaki seçkin yerini almaya her zamankinden daha yakındır. Elbette sıkıntılarımız, sancılarımız, ödediğimiz bedeller mevcuttur. Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığını biliyoruz. Ülkemizin imkanlarını, finansal illüzyonlarda değil, istihdamda artırmak için kullanma tercihinde bulunduk. Asgari ücretler, sabit gelirlilerin gelir seviyesine arttırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarının maaşlarında iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştük. Kimseyi işsiz, aç, açıkta bırakmadık. İnşallah önümüzdeki Şubat-Mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz. İnsanların siyasi tercihlerinde ekonomi önemli bir belirleyicidir ama asla tek belirleyici değildir. Milletimize 20 yılda Türkiye''yi nereden nereye getirdiğimizi anlatacağız. Demokratik ve ekonomik kazanımları eskiyle mukayeseli bir şekilde ortaya koyarak hafızaları sürekli canlı tutmalıyız. Bu altyapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız. Dünyanın yeniden yapılandığı süreçte Türkiye''yi hak ettiği konuma ancak biz getirdik, biz getirebiliriz. Karşımızdaki güruhun ülkemizin ve insanımızın geleceğine nasıl zarar verebileceğini hep beraber biz anlatacağız. Koalisyon dönemlerinin ülkemize maliyeti ve ödediği acı bedeller ortadadır."

3 MİLYON 568 BİN 171 KİŞİ İŞSİZ

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, “Haziran ayında İŞKUR aracılığıyla 154 bin 37 işe yerleşme gerçekleşmiştir. Haziran ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 0.9 artış göstererek 3 milyon 568 bin 171 kişi olmuştur” denilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar