Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Filistinli öğrencilere devlet desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Filistinli öğrencilere devlet desteği
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye'de öğrenim gören Filistinli üniversite öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak.

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri ile Türkiye'de üniversite okuyan Filistinli öğrencilere devletten destek verileceği açıklandı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, 6 Şubat depremleri nedeniyle ailesi veya kendisi olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde ikamet eden üniversite öğrencileri ile OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak.

Ayrıca 2023-2024 öğretim yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş öğrencilerin ödediği miktar, yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM ÜCRETİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Söz konusu karara göre, ayrıca 2023-2024 öğretim yılı bahar döneminde ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir yüksek öğretim kurumunda eğitimine devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

Karar şu şekilde:

MADDE 1- 14/7/2023 tarihli ve 7384 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karara aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 2- (1) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında;

a) Ailesi veya kendisi 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin,

b) Olağanüstü hal ilan edilen illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin, ödemeleri gereken ikinci öğretim öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır.

(2) Söz konusu öğrencilerden 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumları tarafından öğrencilere iade edilir.

GEÇİCİ MADDE 3- (1) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde; ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanır.

f-hechbb0aalgfz.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar