Cumhur İttifakı'ndan EYT ve asgari ücret açıklaması: İlk kez rakam verildi!

Cumhur İttifakı'ndan EYT ve asgari ücret açıklaması: İlk kez rakam verildi!
Cumhur İttifakı'nın üyesi Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yarın açıklanacak asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Destici, EYT hakkında da kesin konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN EYT VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: İLK KEZ RAKAM VERİLDİ!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara''da bir otelde düzenlenen Bilgilendirme, İstişare ve Dayanışma Toplantısı''nda, iş dünyasından isimler ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

"YARIN EN AZ YÜZDE 50 ARTIŞ AÇIKLANACAK"

Destici, partisinin asgari ücrette refah payıyla birlikte yüzde 50 artış önerdiğini aktararak, "Son görüşmede iş dünyasının da bu rakamlara yaklaştığını biliyorum. Yarın en az yüzde 50''lik bir artışla, 8 bin liranın üzerinde bir rakam olacağını ümit ediyorum" dedi. Destici''nin belirttiği yüzde 50 artışın gerçekleşmesi halinde asgari ücret 8250 lira olacak.

"MAÇ İÇERİSİNDE KURAL DEĞİŞMEZ"

Destici, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değindiği konuşmasında, "maç içerisinde iken kural değiştirildiğini ve hak sahiplerine haklarının teslim edilmesi gerektiğini" anlattı. Bu hakkın tesliminin de Cumhur İttifakı''na nasip olacağını söyleyen Destici, "Burada işverenlerin kıdem tazminatı endişesi var, ''Bu kadar insan bir anda emekli olduğunda, biz bunların tazminatlarını nasıl ödeyeceğiz'' şeklinde. Burada da devlet, özellikle devlet bankaları aracılığıyla devreye girerek, işveren kardeşlerimizi rahatlatmalı ve böylece hem işçi hem de işveren memnuniyet duymalıdır" diye konuştu.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar