Asgari ücret belli oldu: Erdoğan ve Bilgin görüşmesi sona erdi

Asgari ücret belli oldu: Erdoğan ve Bilgin görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak zammı belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Beştepe'de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede netleşen asgari ücret yarın Erdoğan tarafından açıklanacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU! ERDOĞAN VE BİLGİN GÖRÜŞMESİ SONLANDI

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, asgari ücret zammının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yaptığı üçüncü toplantıda net bir rakamda uzlaşamamıştı. Türk-İş''in "9 bin liradan aşağısına imza atmıyoruz" açıklamasına Recep Tayyip Erdoğan''dan “Herkesin dediğiyle adım atmayız, bizim sırtımızda küfe var.” cevabı geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti belirlemek üzere bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜRK-İŞ ONAYLAMASA DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu, İşverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), çalışanları temsilen Türk-İş ve Hükümet yetkilileri olmak üzere 3 kanattan oluşuyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi için oy çokluğu yeterli olacak. Türk-İş belirlenecek asgari ücrete imza atmasa da TİSK ve Hükümetin onaylamasıyla birlikte yeni asgari ücret resmen belli olacak. 

ASGARİ ÜCRET YARIN AÇIKLANACAK

Erdoğan ile Bilgin arasındaki görüşme sonlandı. Toplantıda belirlenen ücreti yarın Erdoğan duyuracak. AKP kulislerinde yeni asgari ücretin 8250 lira olacağı iddiaları güçlük kazanmış durumda. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar