Cumhur İttifakı'nda 'sığınmacı çatlağı'

Cumhur İttifakı'nda 'sığınmacı çatlağı'
Cumhur İttifakı paydaşları arasındaki mülteci gerilimi sürüyor. AKP ve MHP'den gelen zıt açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Erdoğan'ın 'gönüllü dönüş' açıklamasına karşın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Savaş bitince tamamı geri gönderilmelidir'' açıklamasında bulundu.

Sığınmacı ve düzensiz göçmen sorunu siyasetin gündemini belirlemeye devam ediyor. Vatandaştan gelen tepkiler üzerine bir çok defa söylem değiştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak sığınmacıların ''gönüllü'' olarak geri dönmesini gündeme getirmişti. MHP''den bunun aksi yönünde gelen açıklamalara benzer bir söylem de bu kez Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici''den geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi''ndeki bir iftar programında meclis muhabirleriyle bir araya gelen BBP lideri, düzensiz göçmenler ve sığınmacılar hakkındaki sorulara yanıt verdi.

Sığınmacıların Türkiye''de kalıcı olmalarını doğru bulmadıklarını söyleyen Destici, "Vicdanlı bir milletiz ama bu, ''Ülkemizi göçmenlerle dolduralım, bunlar burada ilanihaye kalsın'' demek değil. Bunları vatandaşımız yapmayacağız ve kendi ülkelerine göndereceğiz. Nihai hedefimiz bu" dedi.

''YIL SONUNA KADAR'' DİYEREK SAYI VERDİ

Suriyelilerin geri dönüşüne yönelik çalışmalar olduğuna değinen Destici, "Suriye''nin kuzeyinde uluslararası kuruluşların ya da başka İslam ülkelerinin finansıyla yapılan yeni yerleşim yerleri var. Tahmin ediyorum; bu yıl bunlar tamamlanacak, yıl sonuna kadar 500 bin mülteci Suriye''ye dönecek" açıklamasında bulundu.

''''SURİYE İLE GÖRÜŞÜLEBİLİR''''

BBP lideri Destici, Suriye rejimi ile görüşülüp görüşülmemesi konusundaki soruya da "Esed rejimini tasvip etmiyorum ama bu uluslararası ilişkilerin, ikili ilişkilerin kurulamayacağı anlamına gelmez. Türkiye elbette İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye''nin başındaki hükümetle de görüşebilir" cevabını verdi.

Esad yönetimi ile yapılacak görüşmeler için kendisine teklifte bulunulduğunu açıklayan Destici, "Bazı partilerimiz 2013''te gittiler, Esed ile görüştüler. Biz gitmedik. Devletimizle hükümetle Dışişleri ile istişare ederek gitmedik. Şimdi bize de aracı olmamız konusunda teklif geldi. Yine burada devletimizle hükümetimizle Dışişleri''mizle istişare ederek karar verdik. Görüşmeye gitmedik çünkü devletimizi ve milletimizi önceleriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar