Cübbeli Ahmet seçim fetvası verdi: Cumhur İttifakı'na oy vermek vaciptir

Cübbeli Ahmet seçim fetvası verdi: Cumhur İttifakı'na oy vermek vaciptir
"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan ve yapılan açıklama ile İsmailağa cemaatinden kovulan Ahmet Mahmut Ünlü, seçim ile ilgili fetva verdi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yaklaşan yerel seçimlere dair tartışmalı bir fetva verdi. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimler öncesi, yayınladığı videoda Ünlü, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia etti.

Videoda, Ünlü şu sözleri dile getirdi: “Cumhur İttifakı’nın dışındaki Yeniden Refah Partisi’ne ve Saadet’in adaylarına oy vermek caiz değildir. Oy verenler mesuldür, günahkar olur ve azaba gider. Cumhur İttifakı’na vermek vaciptir."

Ancak, bu açıklamalarıyla İsmailağa cemaatinin öfkesini çekti. Cemaat, Ünlü hakkında sert bir açıklama yaparak ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ünlü'nün cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı, ayrıca cemaatin hocalarını itibarsızlaştırmaya çalıştığı iddia edildi. Açıklamada Ünlü'nün, tarikatın mahremini ortaya saçmakla da suçlandı.

Cübbeli Ahmet Hoca ise bu açıklamalara sosyal medya üzerinden cevap verdi. Yaklaşık dört saatlik bir video paylaşan Ünlü, İsmailağa cemaatinin reddetme ifadelerine karşı çıkarak, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, toplumda geniş yankı uyandırdı ve sosyal medyada yoğun tartışmalara neden oldu.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar