Çöp sanıp sakın atmayın! Bir tutamı bile basuru ortadan kaldırıyor

Çöp sanıp sakın atmayın! Bir tutamı bile basuru ortadan kaldırıyor
Günlük hayatta çöp olarak attığınız atığın aslında sağlığımıza ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan son araştırmalara göre patlıcan sapının basura iyi geldiği ortaya çıktı.

Turkiyegazetesi.com.tr’de yer alan habere göre, Hemoroid, anüs ve rektum bölgesindeki damarların genişlemesi sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Dışkılama sırasında veya kabızlık, ishal gibi durumlarda artan basınç nedeniyle damarların genişlemesiyle ortaya çıkan bu durum gebelik ve aşırı kilo gibi durumlarla tetiklenebilir.

Belirtiler arasında kaşıntı, ağrı, kanama, şişlik ve hassasiyet bulunan hemoroid sorununun erken teşhisi ve tedavisi önemlidir. Hemoroid tedavisi genellikle yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme düzeni, egzersiz ve ilaç tedavisi ile başlar, ancak ilerleyen durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.

254111.webp

Patlıcan saplarının basura iyi geldiği ve doğal bir tedavi seçeneği sunduğu ortaya çıktı. Basur tedavisi için patlıcan saplarını kaynayan suya ekleyerek hazırlanan kür, bu sağlık sorununu hafifletmede etkili olabilir. Patlıcan sapı kürü, içerdiği doğal bileşenler sayesinde basur üzerinde olumlu etkiler yaratırken, düzenli kullanımda hemoroidi geçirir. Öte yandan patlıcan sapının basur üzerindeki faydaları sadece bu sorunu çözmekle sınırlı değil.

Ayrıca patlıcan sapı suyu aynı zamanda cilde parlaklık katar ve sigarayı bırakmak isteyenlere destek olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar