Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Çok ciddi bir komedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson''un istifasından sonra Japonya''nın eski başbakanı Shinzo Abe''nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine aklıma gelen ilk düşünce, "Dünyada 2059-2060 öncesi için hazırlık var. Bu işin ucu Pasifik coğrafyasında 3. Dünya Savaşı''na gidebilecek bir olaylar zincirine dayanabilir" oldu.

Ama ben ciddi bir şeyler yazınca bünyesi kaldırmadığı için kel kafasında saç çıkan bir adamım.

O yüzden ülkemizin güzide hayali kanallarının birinde bu analizimi uzmanlarla(!!!) tartıştım. Bildiğiniz gibi bizim uzmanlarımız gebelikten uzay teknolojilerine, köselenin köse olup olmadığından hayat pahalılığına kadar her konuda tek bilgi sahipleridir.

Hayali stüdyodaki kişiler; Sayın Kendini uzman sanan uzmanımsı, Sayın Uzmancık, Sayın Uzman olduğunu iddia eden organizma, Sayın moderatör ve pek Sayın benim.

Ben: Bu işin sonu Pasifik''e dayanacak, dikkat edelim.

Uzmanımsı: Ben emekli pilotum. Pasifik ne? İfik diye yeni bir havalimanı mı var ki pas geçtik? Pas İfik dediniz ya?

Uzmancık: Eee, Allah daha beter etsin Pasifik devletlerini. Kır dizini otur ananın babanın evinde. Fik fik gezersen olacağı bu?

Organizma: Boris neden istifa etti, yoğun iş temposundan saçını kestiremediği için. Kesin bilgidir, yayalım, alt yazı geçelim lütfen.

Ben: Şaka mı yapıyorsunuz? Bu son 2 hadise dünyanın çok önemli hadiselere gebe olduğunu gösterir.

Uzmanımsı (Bana): Ben emekli pilotum. Bu bahsettiğiniz olaylar İngiltere ve Japonya''da olmuş. Buna dış gebelik denir. Bize bir şey olmaz.

Uzmancık: Japonya''daki suikastı yapan deniz kuvvetleri üyesi bir askermiş. Şaşırdım, Japonya''nın deniz kuvvetleri var demek?

Organizma (Uzmancık kardeşe): Sen de çok cahalsın ha, akvaryumculara git, orda bile Capon balığı var, bilmen lazım.

Ben (Moderatör kardeşe): Yayın böyle saçma sapan bir şekilde mi devam edecek?

Moderatör (Bana): Elbette hayır, lütfen germeyin ortamı. Ölen Abe''nin anısına rejiden az önce "Abe kaynana, ne yaptın bize?" isimli şarkısı çalmasını istedim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları