Coinbase ve Circle’dan stablecoin piyasasında yeni adımlar atıldı

Coinbase ve Circle’dan stablecoin piyasasında yeni adımlar atıldı
Kripto para piyasasının iki devi Coinbase ve Circle, stablecoin sektöründe yeni bir ortaklıkla gündeme oturdu. Bu hamle, stablecoin’in geleceği ve yatırımcıların bu alana olan ilgisine yönelik yeni bir dönemi işaret ediyor.

ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, stablecoin sektöründe yeni adımlar atarak Circle’da azınlık payı edinme yolunda ilerliyor. Bu gelişme, PayPal’ın kısa bir süre önce Paxos ile ABD dolarına endeksli bir kripto para birimi oluşturma planını açıklamasının ardından geldi.

Son raporlara göre, Circle, USDC’nin tam yönetime sahip olacak. Ancak, bir yanılgı ortaya çıktı. Coinbase’in doğrudan Circle’dan hisse satın aldığına dair yaygın bir kanı bulunmasına rağmen, şirket yetkilileri bu bilgiyi yalanladı. Onlara göre, USDC konsorsiyumu sonlandırıldığında Coinbase’e belirli bir öz sermaye tahsis edildi.

Biraz eskiye dönecek olursak; Coinbase ve Circle, 2018’de Money 20/20 etkinliğinde, kripto dünyasının önemli oyuncularının oluşturduğu bir konsorsiyumu duyurarak USDC’nin temellerini atmıştı.

Bu proje, daha sonra rafa kaldırılan Libra planına benzer bir yapıya sahipti. USDC, piyasaya girişinin ardından ilk etapta yavaş bir büyüme gösterse de toplam arzın 1 milyar doları geçmesi yaklaşık iki yıl sürdü. Ancak, “DeFi Yazı” olarak bilinen dönemde yatırımcıların yüksek getiri arayışı ve fonların çeşitli protokoller arasında akışkanlığı sayesinde USDC’nin arzı 2022’de 50 milyar dolara yaklaşmıştı. (Btc Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar