Coinbase SEC’e yeni bir mektup gönderdi! Beklentisi neler oldu?

Coinbase SEC’e yeni bir mektup gönderdi! Beklentisi neler oldu?
Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Coinbase ile SEC arasında yaşananlara yenileri eklenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda SEC tarafından dava edilen Coinbase, düzenleyici kuruma yeni bir mektup gönderdi.

Kripto para borsası Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yeni bir mektup göndererek, merkezi olmayan borsaların (DEX), merkezi borsalar gibi düzenlenmesi önerisine karşı çıktı. SEC’in bu önerisi, uzun bir süredir devam eden bir kamuoyun tartışmalarının sonrasında ortaya çıkmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewel, Uniswap gibi merkezi olmayan borsaların, ulusal menkul kıymetler borsası gibi kaydolmasının imkânsız olduğunu dile getirdi. Grewel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bu öneri, hem süreç hem de içerik açısından hatalı ve bu sebeple ileriye gitmesi mümkün olmayacak. Özellikle SEC, kripto para düzenlemeleri hakkında yersiz varsayımlar ekleyerek, bu önerilerin Kongre’nin yürütme işlemini belirginleştirmeye çalıştığını öne sürdü.

Kripto para borsası Coinbase’in 8 sayfalık mektubunda, Grewel, bir ajansın belirli bir sektörü düzenleme yetkisi olmasının, “Kongre’nin açık bir yetkilendirme olmadan, o sektörü yasaklama yetkisine sahip olmadığını” dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar