Çin'den gelen haberler korkutuyor! Yeni bir salgın mı?

Çin'den gelen haberler korkutuyor! Yeni bir salgın mı?
Çin'den yapılan paylaşımlar sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilmişken, Çin'de son 1 ayda uygulanan sıkı karantina akıllara birçok soru getiriyor. Bu süreçte ağır vaka sayısının 1, can kaybının ise sıfır olduğu kentte uygulanan sıkı karantinanın nedeni bilinmezken koronavirüs vakalarının büyük bir kısmı ise belirti dahi göstermiyor.

ÇİN'DEN GELEN HABERLER KORKUTUYOR! YENİ BİR SALGIN MI?

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, karantinada olan insanların evlerinin camlarına çıkarak çığlık attıkları duyuluyor. 25 milyon insanın yaşadığı Şanghay''da sıkı karantina uygulamasına ilişkin net bir açıklama yapılmazken, "Yeni bir virüs ve salgın tehlikesi mi var?" sorusu akla ilk gelen şey oldu.
 

 
BULAŞ RİSKİ ANONSLARI YAPILIYOR
 
Bir diğer iddiaya göre ise Kovid karantinasında olan kette zaman zaman anonslar yükseliyor ve uyarı yapılıyor. Camlara çıkarak şarkı söyleyen veya çığlık atan insanlara yönelik yapıldığı belirtilen anonslarda, "Sevgili kent sakinlerimiz; Lütfen yerel hükümetin salgın önleme kurallarına harfiyen uyunuz. Ruhunuzun özgürlük arzusunu kontrol altına alınız ve şarkı söylemek için camlara çıkmaktan kaçınınız. Bu davranış bulaş riski taşımaktadır" denildi.
 

 
Sosyal medyaya yansıyan görüntüler ve iddialara göre çok sıkı karantina uygulanan kentte yaşananlara ilişkin net bir bilgi olmazken, bir yandan da açlıkla mücadele edildiği öne sürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar