Çin'de yatılı okulda yangın faciası: 13 öğrenci can verdi

Çin'de yatılı okulda yangın faciası: 13 öğrenci can verdi
Çin'in Hınan eyaletinde bulunan özel bir yatılı okulda meydana gelen yangında 13 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin'in Hınan eyaletinde bulunan özel bir yatılı okulda meydana gelen yangında 13 öğrencinin yaşamını yitirdiği üzücü bir olay yaşandı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Çin'in Nanyang şehrine bağlı Fangçıng ilçesinde bulunan kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerin eğitim gördüğü Yingcay Okulu'nda gece saatlerinde çıkan yangında, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen 13 öğrenci hayatını kaybetti. Yangında yaralanan bir öğrenci ise hastaneye kaldırıldı.

2-002.webp

Hıbey eyaletinde yayın yapan Zonglan News'e açıklama yapan bir öğretmen, hayatını kaybeden öğrencilerin tamamının üçüncü sınıf öğrencileri olduğunu paylaştı. Sıçuan eyaletinde yayın yapan Cover News'e konuşan ilçe sakinleri, okulun anaokulu kısmı da bulunan kırsal alanda özel bir yatılı ilkokul olduğunu, öğrencilerin bir kısmının hafta sonunda evlerine gittiğini, aileleri uzakta yaşayan veya başka yerde çalışan öğrencilerin ise hafta sonları da okulda kaldığını aktardı.

1-005.webp

OKULDA GÖREVLİ BİR PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

Trajik olayın, okulun kısa süre sonra yarı yıl tatiline gireceği zamanda meydana geldiği belirtiliyor.
Çin ajansı Xinhua'nın aktardığına göre, Yingcay Okulu'ndaki yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Adli merciler, olayla ilgili sorumluluğu olan bir personeli sorgu için gözaltına aldı. Yangının neden çıktığı ve alınan güvenlik önlemleri gibi konularda detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Yetkililer, olayın ardındaki nedenleri ve sorumluları belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar