Tuvalette gizli kamera skandalı! Nedeni şoke etti

Tuvalette gizli kamera skandalı! Nedeni şoke etti
Çin'de bir patron, çalışanlarının tuvalette ne kadar vakit geçirdiğini görmek için gizli kameralar yerleştirdi. Bununla da yetinmeyip 2 işçisinin tuvalette çok kaldığı için kovdu.

Çin''de ortaya çıkan gizli kamera görüntüleri ülkenin gündemine oturdu. 

Bir teknoloji firmasına ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntüleri medyaya sızdırıldı. Görüntülerde, çalışanların tuvalet molası verdiklerinde telefonla oynadıkları ve sigara içtikleri görülüyor. Şirketin bu görüntüleri diğer çalışanları şirket politikasını ihlal ettikleri konusunda uyarmak için örnek gösterdiği belirtildi.

Ancak fotoğraflar büyük bir gizlilik endişesi yarattı. İnternette yayılan görüntülere yorum yapan kullanıcılardan biri ‘Firma güvenlik kameralarını kötüye kullandığı için cezalandırılmalı’ derken bir diğer kullanıcı ‘İnsanlara hayvanmış gibi saygısız ve insanlıktan yoksun davranıyorlar’ dedi.

 
İddialara göre söz konusu firma, kameralara yakalanan 2 kişiyi kovdu, diğer kişinin ise aylık primlerini kesti ve uyarıda bulundu. Firma, kameralardaki çalışanlarının çizgiyi aştığını ve ciddi cezayı hak ettiğini söyledi. Çin basınına konuşan firma çalışanlarından biri, ‘Kameralar kesinlikle mahrem anları kaydediyor ama açıkçası, bu politikanın avantajları ve dezavantajları var’ dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar