Çin'de kömür madeninde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Çin'de kömür madeninde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Çin'in Henan eyaletinde bulunan bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 10 maden işçisi yaşamını yitirdi, 6 işçi ise hala ulaşılamıyor.

Henan eyaletindeki bir kömür madeninde gerçekleşen patlamada, 10 maden işçisi hayatını kaybetti ve 6 işçi hala ulaşılamıyor.

Çin'in Henan eyaletine bağlı Pingdingshan kentinde, Pingdingshan Tianan Kömür Madenciliği şirketine ait bir madende dün öğle saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre, patlama sonucunda 10 maden işçisi hayatını kaybederken, 6 işçi de kayıp durumda bulunuyor. Olay anında yeraltında toplam 425 kişinin çalıştığı belirtildi.

96.webp

Maden faciası sonrasında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları hala devam ederken, kurtarma ekipleri kayıp işçilere ulaşabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Bu tür faciaların önüne geçilmesi ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi bekleniyor.

Ayrıca, maden patlamasıyla ilgili olarak şirket yetkililerinin de gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmanın detaylarına dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar