Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasın ile ödülendirildi

Çimsa Mersin Fabrikası, Altın Seviyede CSC Sertifikasın ile ödülendirildi
Sabancı Topluluğu'nun küresel markalarından biri olan Çimsa'nın Mersin Fabrikası, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından geliştirilen Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi'nin (The Concrete Sustainability Council) sertifikasyon sistemi kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Fabrika, bağımsız denetimler sonucunda elde ettiği "Altın" seviyedeki "CSC Sertifikası" ile sürdürülebilirlikteki üstün performansını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Sabancı iştiraki Çimsa'nın Mersin Fabrikası, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimlerin ardından "Altın" seviyesinde "CSC Sertifikası" ödülünü aldı.

Bu sertifika, yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri başarıyla yerine getiren fabrikanın uluslararası normlara uygun kaynak kullanımını tescillemiş oldu. Çimsa Mersin Fabrikası, bu başarı ile Türkiye çimento sektöründe "Altın" seviyesinde sertifikaya sahip olan ilk 3 fabrikadan biri olma özelliğini taşıyor.

1706607822-imsa-ceo-su-umut-zenar.jpg

Çimsa CEO’su Umut Zenar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Belgelendirme Kuruluşu KGS tarafından verilen "Altın" seviyesindeki "CSC Sertifikası"nı diğer tesislere de kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Zenar, şunları ekledi: “Çimsa olarak, sürdürülebilir bir dünya için kaynakların sorumlu kullanımını odağımıza alarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir şehirlerin ve yaşam alanlarının yaratılması için insan ve topluma dokunan yatırımlarla, tedarikçilerimizden iş ortaklarımıza kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir iş modellerini benimsemeye odaklanıyoruz."

Ayrıca, Sabancı Holding'in 2050 yılındaki karbon nötr olma taahhüdü çerçevesinde, Çimsa'nın 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını azaltma hedefini vurgulayan Zenar, bu hedefe ulaşmak için alternatif yakıt kullanım oranlarını artırma çabalarının devam ettiğini belirtti. Çimsa, 2022'de %26 olan alternatif yakıt kullanım oranını 2030 yılında %40'a çıkarmayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar