Çiçek sektöründe 90 milyon dolarlık ihracat

Çiçek sektöründe 90 milyon dolarlık ihracat
Çiçek kesme üssü Antalya'da girişimciler, İtalya ve İspanya'nın pandemi nedeniyle çiçek ekememesini fırsata çevirdi. Çiçek girişimcileri, pandemi sürecinde toplamda 90 milyon dolarlık gelir elde etti.

Çiçek sektörü, krizi fırsata çevirdi

Turizmin olduğu kadar örtü altı üretimin de başkenti olan Antalya, kesme çiçek sektöründe de adından söz ettirdi. Her yıl milyonlarca dal çiçek, Antalya'dan hem tırlarla hem de uçak kargo ile başta dünyanın çiçek merkezi Hollanda olmak üzere İngiltere, Almanya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelere gönderiliyor.


27 ÜLKE İLE ÇİÇEK TİCARETİ
Önceki yıllarda Rusya'ya çiçek gönderen kesme çiçek üreticileri, bu pazarı son 5 yıldır kaybetse de 27 Avrupa ve Balkan ülkesinin çiçek tedarikçisi konumunda olmayı sürdürüyor.


SEKTÖR BU YILI KAYIPSIZ ATLATIR
Açığın İspanya ve İtalya'daki üreticilerin pandemi nedeniyle çiçek ekip dikememesi sayesinde kapandığını belirten İsmail Yılmaz, “Bugün gelinen noktada açığı kapattık ve şu an geçen yılki hedefi yakalamış durumdayız. Sadece yüzde 4'lük bir açık var o da yıl sonuna kadar kapanmış olur. Sektör bu yılı kayıpsız kapatacak. Böyle bir durumda bu rakamlar büyük başarıdır." dedi.


İHRACATIN DEĞERİ 90 MİLYAR DOLAR
İhracat sayesinde sektörün 90 milyon dolarlık gelir elde ettiğini ifade eden Yılmaz, “Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağında İspanya ve İtalya sokağa çıkamadı. Türkiye'de çiftçiler yasak kapsamı dışında tutuldu, böylece bu durumu iyi değerlendirdik. Şu anda Türkiye'ye karşı büyük bir ilgi var. Bugüne kadar kesme çiçek sektörü, 85-90 milyon dolarlık ihracat geliri elde etti." dedi.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar