Çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı Erkan 21 yıl önce Türkiye'ye neden küsüp gittiği ortaya çıktı! Gazetelere manşet olmuş

Çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı Erkan 21 yıl önce Türkiye'ye neden küsüp gittiği ortaya çıktı! Gazetelere manşet olmuş
Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başına getirmesinden sonra Merkez Bankası(MB) Başkanı da değişmiş oldu. Yeni yeni başkan Hafize Gaye Erkan'ın 21 yıl önce Türkiye'den küs ayrıldığı ortaya çıktı.

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan'ın 21 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’ni birincilikle bitirmesine rağmen "torpilsiz staj yapacak yer bulamamasını" köşesine taşıdı.

g1.jpg

Oğur, Erkan'ın 21 yıl önce "Türkiye’de ben hayal kırıklığına uğradım. Bizi devlet yetiştirdi ama sahip çıkmıyor. Ücretsiz staj için pek çok şirkete başvurdum ama reddedildim. Bilginize değil, arkanızda kim var ona bakılıyor. Başarıma ne bir Türk şirketi ne de yatırım kuruluşu sahip çıktı" diyerek eğitimine ve kariyerine ABD'de devam etmesine dikkat çekti.

g2.jpg

Dönemin gazetelerinden kupürler paylaşan Oğur, "Türkiye'ye çok kırılmış bir Merkez Bankası Başkanı" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Hikayenin mutlu sonu malum. Ama ülkenin pek de mutlu olmadığı zamanlarda, sonu da belirsiz bir mutluluk bu. Türkiye yine 2001’e benzer ağır ekonomik şartlar altında.

g3.jpg

Hala ülkede torpil, insan kayırmacılığı var. Başka genç kızlar ve erkeklerin de bilgisine, yeteneğine değil, arkasında kim olduğuna bakılıyor. Bir uçak bileti parası, burs bulamayan yetenekli insanlar çareyi yurtdışına gitmekte buluyor. Ve bu Türkiye’nin 63,5 milyar dolar açık vermiş Merkez Bankası’nın kasası bir zamanlar 300 dolarlık bilet parası sakınılmış, Türkiye’ye çok kırılmış Hafize Gaye Erkan’a emanet."

d4.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar