CIA yetkilisi: Saçlarımı Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım

CIA yetkilisi: Saçlarımı Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım
Dünyada birçok ülkenin topraklarını ilhak eden ve bombalayan ABD’nin, CIA Direktörü Burns, “Şu gri saçlarımın çoğunu Vladimir Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım” dedi.

SAÇLARIMI PUTİN’İN RUSYA’SIYLA UĞRAŞMAKLA AĞARATTIM!

Ukrayna topraklarına başlatılan Rus işgali öncesi, geçtiğimiz Kasım ayında resmi temaslar için Moskova’ya giden Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtı (CIA) Direktörü William Burns, Georgia Teknik Üniversitesi’nde konuştu.

Konuşmasının büyük bölümünü Ukrayna’daki gelişmeler ve Kremlin’in politikalarına ayıran Burns, “Şu gri saçlarımın çoğunu Vladimir Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım” ifadesini kullandı. CIA Direktörü, 15 yıl önce ABD’nin Moskova Büyükelçisi olduğu dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendi üzerinde ‘güvensizlik’, ‘intikam tutkusu’ ve ‘hırs’ izlenimini bıraktığını söyledi.

‘YANLIŞ OLDUĞUNU KANITLADI’
Burns, Rus lider Putin’in, ülkesi üzerindeki hakimiyeti derinleştikçe daha fazla risk almaya başladığını söyleyip, yakın çevresindekilerinin bu durumu sorgulamadığına da dikkat çekti.

CIA Direktörü, Putin ve etrafındakilerin Rusya’nın ancak kendi kontrolleri altında bir Ukrayna ile büyük güç olabileceğini düşündüklerini belirtti. William Burns, Putin ile görüşmesine dair de Rus liderin Ukrayna konusunda kararlılığının ciddi olduğunu bildiğini aktardı.

Kış mevsiminde hızlı bir askeri operasyonla Ukrayna’da sonuç alacağını uman Putin’in yanıldığını ileri süren CIA Direktörü, “Putin’in bu hesapların her birinin yanlış olduğu kanıtlandı. Yıllardır gerçek bir ülke olmadığını öne sürdüğü Ukrayna’ya karşı savaş veriyor” dedi. Burns, ABD’nin Kiev yönetimi ile istihbarat paylaşımlarına önem verdiğini de ekledi. William Burns’ün değindiği bir başka konu da kitle imha silahlarının bu savaşta kullanılma olasılığı oldu. CIA Direktörü, Kremlin’in Ukrayna’da düşük tahrip gücüne sahip taktik nükleer silah kullanabileceğine dair endişeleri olduğunu da kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar