CHP'li Öztrak'tan Ankara'ya yürüyen Tanju Özcan'a: "Ateş olsa cürmü kadar yer yakar"

CHP'li Öztrak'tan Ankara'ya yürüyen Tanju Özcan'a: "Ateş olsa cürmü kadar yer yakar"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Değişim ve Adalet" sloganları ile Ankara'ya yürüyüş başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında "Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar." ifadelerini kullandı.

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'deki yönetici kadrosuna yönelik ağır eleştiriler getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Derhal istifa etmeli ve koltuğu İmamoğlu'na bırakmalı" şeklinde konuşmuştu.

Özcan'ın yinelenen çağrıları karşılıksız kalırken, karşı hamle CHP'den geldi. Geçtiğimiz yaz bir yıl süreyle CHP'den ihraç edilen Özcan, cezasını tamamlamasının hemen ardından 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek partiden sınırsız süreyle ihraç edilmek için disiplin kuruluna sevk edildi.

Bu gelişmelerin ardından Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacağını açıklayan Özcan, bugün CHP Genel Merkezi'nde sonlanacak yürüyüşünü resmen başlattı.

"YÜRÜMEKLE VAKİT HARCAYACAĞINA BOLU'NUN SORUNLARINI ÇÖZSÜN"

Basın mensuplarının Özcan'ın yürüyüşü hakkında Öztrak'a sorular yöneltmesinin ardından CHP Sözcüsü "Cumhuriyet Halk Partisi, oluşan koşullara ve risklere göre yeni stratejileri hayata geçirmekte tereddüt etmez. Bu çerçevede, mevcut 11 büyükşehrin yanında yeni büyükşehirleri de kazanacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Büyükşehir belediye başkanlarımız başarılı hizmetler vermiş, büyük eserlere imza atmışlardır. Kendilerine, vatandaşlarımızın desteğinin artarak devam edeceğinden eminim" diyerek yanıt verdi. Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Değişim ve Adalet' çağrısıyla CHP Genel Merkezi'ne yürümesine ilişkin de "Belediye başkanları, kendi il ve ilçelerinin sorunları çözmeli. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde, 'hükümet engel çıkardı' diye yürüseydi; başımızın üstünde yeri vardı. İddiaları, akıl işi değildir. Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar