CHP'li Orhan Sarıbal: Maraş'ın hesabı sorulmadığı için yeni katliamlar yaşandı

CHP'li Orhan Sarıbal: Maraş'ın hesabı sorulmadığı için yeni katliamlar yaşandı
Orhan Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eskiden yaşanan olumsuzluk ve kötülüklerin gelecekte yaşanmaması için geçmişin, Maraş olaylarının yaşandığı 1978 ve sonraki yılların unutulmaması gerektiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Diğer katliamlardan, Maraş katliamından hesap sorulmadığı için her defasında yeni katliamlar yaşandı" ifadelerini kullandı.

Maraş olaylarının yıl dönümünün 19 Aralık olduğunu hatırlatan Sarıbal, gerçek bir yüzleşme olmadan Maraş olaylarının acısının dinmeyeceğini ileri sürdü.

Malatya, Çorum olayları ve Sivas katliamına değinen Sarıbal, "Öylesine büyük acılar yaşandı ki bugün de ne yazık ki acılar taptaze devam ediyor. Maraş katliamında en az 150 insan katledildi. İnsanlar doğdukları, büyüdükleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleri bırakıp çekip gittiler, birçoğu yurt dışına gitti ama hiçbiri acılarını unutmadı. Diğer katliamlardan, Maraş katliamından hesap sorulmadığı için her defasında yeni katliamlar yaşandı" değerlendirmesini yaptı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar