CHP'li Başarır'dan Lütfü Savaş açıklaması: Karar verilecek

CHP'li Başarır'dan Lütfü Savaş açıklaması: Karar verilecek
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, adaylığı açıklandığından itibaren tartışma yaratan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin tartışmalara açıklık getirdi. Başarır, CHP'nin Hatay'da yapacağı kapsamlı anket sonrasında kararı Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'nin vereceğini belirtti.

Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hatay halkının tepkilerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Hatay halkı bizim için çok önemli. Onların verdiği her tepki, başımızın üzerinde. Adayla ilgili Hatay'ın genelinde bir sıkıntı varsa, partinin yetkili kurulları bunu değerlendirecektir." dedi. Başarır, CHP'nin Türkiye genelinde yerel seçimlerle ilgili yaptığı anketlerin sonucunda adayları değerlendirdiğini ve Lütfü Savaş'ın adaylığıyla ilgili de tüm eleştirileri not aldıklarını ifade etti.

Başarır, "Lütfü Bey'le ilgili toplumun bir kısmı, 'Burada bir sorun var, eksiklikler var, çok büyük sıkıntılar var. Yine o çözecektir' dedi. Bir kısmı gerçekten tepki verdi. Tüm adaylar için oranları aldık. Bunlar tartışıldı ve aday yapıldı. Gördüğüm kadarıyla aday yapıldıktan sonra tartışmalar biraz daha büyüdü. Aday yapıldığıyla bugün arasındaki dönemde insanların düşüncesi değişebilir, değişmiş olabilir. Dediğim gibi buna saygı duyuyoruz. Bu baştan değerlendirilebilir; ama buna karar verecek kurum CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'dir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar