CHP'li Ali Mahir Başarır: "Bu diplomalar ülkenin utanç tablosu"

CHP'li Ali Mahir Başarır: "Bu diplomalar ülkenin utanç tablosu"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, Tarsus’un Yenice Mahallesi'ndeki işsiz üniversite mezunları ile bir araya geldi.

ANKA'da yer alan habere göre; Sadece Yenice Mahallesi’nde 50 işsiz üniversite mezunu olduğunu belirten Başarır, "Bu gençlerin iş bulmak için ne yazık ki torpilleri yok, 'her üniversiteyi bitiren iş sahibi olacak diye bir şey yok' diyen anlayışın yönettiği ülkemizde; gençler işsiz, gençler umutsuz, gençler karamsar, bu gençlerin geleceğini çaldınız" dedi.

alibasarirvekil.jpg
 
Başarır, üniversite mezunu gençlerin iş bulamama sorunlarına ilişkin açıklama yaptı. Başarır, mezunların diplomalarını göstererek "Bu diplomalar ülkenin utanç tablosu" dedi. Edebiyat öğretmeninin tarlada çalıştığını belirten Başarır, "Sadece Yenice Mahallesi'nde bu kadar işsiz genç var, ben muhalefet milletvekili olmama rağman utanç duyuyorum ama iktidarın yüzü kızarmıyor. Ben üzülüyorum, saray üzülüyor mu? Ben utanıyorum, saray utanıyor mu? Ben kahroluyorum, saray kahroluyor mu? Olmuyor " diye tepki gösterdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar