CHP'li Adıgüzel: Spor kanunu teşvik ve şikeyi resmi hale getiriyor

CHP'li Adıgüzel: Spor kanunu teşvik ve şikeyi resmi hale getiriyor
Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kulüplerin mali denetimine karşı olmadıklarını fakat çıkan yasanın barolardaki gibi paralel federasyonlar oluşturulmasının önünü açtığını belirtti.

CHP'Lİ ADIGÜZEL: SPOR KANUNU TEŞVİK VE ŞİKEYİ RESMİ HALE GETİRİYOR

HALİL YATAR / ANKARA
 
Adıgüzel, “Düzenlenen kanun teklifinin 12. Maddesinde ‘Bir ilde 15 kulüp bir araya gelerek federasyon oluşturabilir’ ifadesi yer alıyor. Bu Barolardaki gibi bir paralel federasyonun önünü açmaktır. Kanun teklifi bu haliyle spor bakanına da olağanüstü yetkiler veriyor” dedi.
 
Sporda düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve kulüp başkanlarının hesap vermeden görevden ayrılmasının doğru bulmadıklarını belirten Adıgüzel, “Kendi yönetimlerinden sonra hesapsızca yürütülen anlayışa bizler de son vermek istiyoruz. Tabi ki cezai işlemlerin uygulanabilir olmasından ve teknik sorunların giderilmesinden bizler de memnun oluruz. Fakat kamuoyundaki bu beklentileri iktidar fırsata çevirip spor bakanına aşırı güç veren ve sporda bir tek adam doğuran bir düzenleme yapılmış.
 

 
Bir de spor bürokrasisinin uzun yıllardır yapmak istediği değişiklikleri eklemişler. 12. Maddede yer alan üst kuruluş diye bir kuruluştan söz ediyor. Maddede, ‘bir ilde en az 15 kulüp bir araya gelerek bir federasyon oluşturabilir, en az 15 federasyonda da konfederasyon oluşturabilir’ diyor. Maddenin amacını ise şöyle tanımlıyor: ‘Kaynaklarını birleştirip yardımlaşabilir. Tesislerini ortak kullanabilir’. İşbirliğini de açık açık yazmışlar. Bunun sakıncası bir Federasyon varken her ilde federasyonların önünü açıyor.
 
SPOR KANUNU TEŞVİK VE ŞİKEYİ RESMİ HALE GETİRİYOR
 
Yasanın bu haliyle barolar birliğindeki gibi paralel federasyonlara yol açtığını belirten Adıgüzel, “Bu kanun bu haliyle Barolardaki gibi paralel federasyonlar oluşturacaktır. İkincisi ve daha tehlikelisi ise bu federasyonların içindeki takımların veya sporcuların işbirliği ve dayanışmasından bahsediyor. Yani şikenin resmi hale gelmesinin önünü açıyor. Mesela İstanbul’da 15 kulüp bir araya geldi ve bir federasyon oluşturdu. Bu kulüplerin içerisinde 5-6 takımın da Süper Lig’de olduğunu düşünün. Bu federasyondan bir takımın düşme tehlikesi var ve federasyondan bir başka takımla maç yapacak diyelim. İşbirliği adı altında diğer takım yenilirse buna nasıl karşı çıkacaksınız? Kanuna uygun işbirliği yaparak federasyon içerisinde takımların birbirini desteklemesinde sorun yok. Bu teklif şikenin, teşvikin önünü açar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar