CHP'de önemli isimlerin neden adaylık başvurusu yapmadığı ortaya çıktı!

CHP'de önemli isimlerin neden adaylık başvurusu yapmadığı ortaya çıktı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı başvuru sürecinin sona ermesi ile birlikte CHP’de önemli isimlerin neden başvuru yapmadıklarının sebebi de ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. İşte sebebi…

CHP’nin aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Bülent Kuşoğlu, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Seyit Torun ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç aday adalığı için başvuru yapmadı.

Kılıçdaroğlu, bu isimlerin aday olmamasının sebebini şöyle aktardı:

6 lider olarak yazılı olmamakla beraber sözlü bir mutabakatımız oldu. Bakan olmak isteyenler milletvekili olmayacak. Çünkü parlamentoda dengeler çok hassas olabilir. Dolayısıyla bakanlar Meclis dışından olsun diye.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Yaklaşık 3 bin 500 başvurunun yapıldığı CHP’de partinin önemli isimlerinin aday adaylığı için başvurmadığı bildirildi.

NTV’nin haberine göre; CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Bülent Kuşoğlu, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Seyit Torun ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç o isimler arasında.

Kılıçdaroğlu, kabinede yer almak isteyen kişilerin milletvekili adaylığına başvurmayacağını söyledi.

Halk TV''de katıldığı programda konuşan Milllet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu durumun sebebini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "6 lider olarak yazılı olmamakla beraber sözlü bir mutabakatımız oldu. Bakan olmak isteyenler milletvekili olmayacak. Çünkü parlamentoda dengeler çok hassas olabilir. Dolayısıyla bakanlar Meclis dışından olsun diye” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar