CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın polise hakaret ettiği görüntüleri paylaştı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın polise hakaret ettiği görüntüleri paylaştı
AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı, gelen ihbar üzerine trafik polisleri tarafından durduruldu. Yapılan uygulamaya sert tepki gösteren Yılmaz, polise hakaret ederken, şoförü de polislerin üzerine yürüdü.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'dan görev başındaki polise ağır hakaret. Yılmaz, "Uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor. Ş...efsize bak" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde polis ekipleri tarafından aracı durdurulan  AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin'in Erdemli ilçesinde aracını durduran polise "Uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor. Ş...efsize bak" dedi.

POLİSE AĞIR HAKARET

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın paylaştığı görüntülerde aracı durduran polis memuru "Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor" diyerek görevini yerine getirirken, Ak Partili vekil Yılmaz "Yani bu benim sorunum mu? Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?" diyerek görev başındaki polise zorluk çıkardı.

Yılmaz'ın sözleri karşısında "Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları." diyen polise Ak Partili vekil Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.. Adını verir misin sen? Ş…efsize bak."

MERSİN VALİLİĞİ: MEMURLAR MEVZUATIN DIŞINA ÇIKTI

“Mersin Valiliği, Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Valilik açıklamasında CHP’li Başarır’ın paylaşımının çarpıtma olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

İlimizde bir ay önce, 18.07.2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.“

AKP'Lİ YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

zeynep-gul-yilmaz.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar