Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mahmut Esad Kıraç

Mahmut Esad Kıraç

CHP kimlerle helalleşmelidir?

Biliyorsunuz CHP''de bir helalleşme furyasıdır aldı başını gidiyor. Toplumun tüm kesimleriyle barışacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, KHK''lilerden tutun HDP''ye kadar ciddi bir helalleşme sürecine girdi.

Üstüne bir de Gürsel Tekin diye bir kişi çıktı HDP''ye bakanlık dahi verilebileceğini söyledi.

Peki, bu kadar helalleşmeye meraklılarsa CHP''nin asıl helalleşmesi gerekenleri açıklıyorum...

Malumunuz şu anda Türkiye''nin gözü altılı masada. Altılı masaya baktığımızda CHP dışında İYİ Parti, DP, SP, GP ve DEVA partilerinin HDP''ye yönelik "bakanlık verebiliriz" diyeni yok. Yani altılı masadaki diğer beş partinin böyle bir vaadi yokken CHP''nin böyle bir söylemi olması her şeyden evvel altılı masaya ayıptır.

CHP öncelikle altılı masadaki diğer beş partiyle helalleşmelidir. Seçim sathına girerken CHP''nin HDP söylemlerini arttırması iktidarın da ekmeğine yağ sürmektedir.

Sessiz olup hiç konuşmasalar iktidar olacaklarken konuşup batmayı tercih eden bir CHP ile karşı karşıyayız.

Tabi CHP''nin helalleşmesi gereken diğer grup kendi seçmenidir. Eski CHP deyince milliyetçi ve Atatürkçü bir parti akla geliyorken günümüzde çok daha farklı söylemlerle ortaya çıkan bir CHP söz konusu.

Tam da bu sebeple bugüne kadar pek çok kişi CHP''den ayrıldı. Eskiden milliyetçi ya da ulusalcı kimliğe sahip olan CHP''nin gerçek sahipleriyle mutlaka helalleşmeli ve eski çizgisine dönmelidir. Aksi takdirde mevcut söylemleri CHP''yi kendi seçmeninden uzaklaştırmaktadır.

CHP''nin bir diğer helalleşmesi gerekense yine kendi içinde ve özünde bulunan bayrağıdır. CHP mutlaka altı okla helalleşmelidir. Bu helalleşmede ise en büyük pay milliyetçiliğindir.

Milliyetçilikle helalleşmeyen CHP toplumu kucaklayamaz. Çünkü kabul etmeseler dahi Türk milletinin çoğunluğu milliyetçidir. Bugün Muharrem İnce dahi CHP''den ayrılma sebebi olarak milliyetçilikten uzaklaşmayı sebep göstermektedir.

Madem helalleşmeyi kafaya koydunuz önceliğiniz HDP ve KHK''liler değil işte bunlar olmalıdır.

Türk milletinin temel hassasiyetleri sizin HDP siyasetinizden önce gelir. Şunu da unutmayınız ki Kürt oyları diye bahsettiğiniz söylem başlı başına yanlıştır. Kürt oyları diyerek HDP''ye yanaşmanız ise bütün Kürtleri bilinçaltınızda HDP''li olarak kodladığınızın göstergesidir.

Eğer gerçek bir siyaset yapmak ve gerçekten kucaklamak istiyorsanız önce dilinizi değiştirmelisiniz.

Dilinizi değiştiremiyorsanız rica ediyorum sessiz olun ki en azından oy kaybetmeyin.

Şimdi bütün bu söylemlerime karşılık siz helalleşmeye devam edeceksiniz. Sizi kurtaracak yegâne şey AKP''nin yanlışlarını tekrarlamamanızdır. AKP''nin siyasi dilini kullanmamanızdır.

Halkın nabzını birazcık tutuyor ve anketlere değer veriyorsanız helalleştiklerinize dikkat ediniz. Şu anda altılı masanın sizin değil İYİ Parti''nin hatrına ayakta durduğunu da asla unutmayınız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları