Çevre felaketinin yaşandığı bölgede Biden'dan şebeke suyu şovu!

Çevre felaketinin yaşandığı bölgede Biden'dan şebeke suyu şovu!
Geçen yıl bir tren kazasının ardından yayılan kimyasallardan etkilenen Ohio eyaletini ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, suyun temiz olduğunu kanıtlamak amacıyla bir bardak su içti.

Geçtiğimiz yıl 3 Şubat'ta Ohio'nun East Palestine kasabası yakınlarında meydana gelen, kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun raydan çıkarak patlaması, çevreye büyük zarar veren bir felakete neden olmuştu.

Kaza sonrası patlamalarla birlikte yüksek miktarda zehirli kimyasal maddenin yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verilmişti. Halk arasında baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetlerin yanı sıra hayvan ölümleri de yaşanmıştı.

7410.jpg

ABD Başkanı Joe Biden, kaza yıl dönümünde Ohio'yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemelerde bulunan Biden, bir dizi işletmeyi ziyaret etti ve bölge halkıyla bir araya geldi.

36.webp

Biden'ın halkla buluşması sırasında dikkat çekici bir olay yaşandı. Çevre felaketinden etkilenen bölgede içilen suyun temiz olduğunu göstermek amacıyla Biden, masada duran bir bardak suyu içti.

23.webp

Kasabada yürütülen birçok çalışmadan bahseden Biden, bölgeyi yeniden canlandırmak için bir dizi sosyal ve ekonomik programı hayata geçireceklerini vurguladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar