‘Cesur girişimcilik ruhunuzda mevcut’

‘Cesur girişimcilik ruhunuzda mevcut’
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Girişimci ve cesur olmak lazım. Siz yereller müthiş güçlü ve iyisiniz. Girişimcilik zaten ruhunuzda var. Önümüz açık” dedi.

‘Cesur girişimcilik ruhunuzda mevcut’

Celalettin DEMİRCİ / Günboyu 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakende sektörünün en büyük buluşması olan Yerel Zincirler Buluşuyor Fuar ve Konferansı YZB 2017, ikinci gününde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladı. Üreticiden, tedarikçi ve perakende satış noktasına kadar binlerce sektör temsilcisini ağırlayan YZB 2017’de dünya ekonomisinin büyüme trendine girdiğini, Türkiye’nin de müthiş bir performans göstererek 2016’da 2,9’luk bir büyüme gerçekleştirdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Hain FETÖ darbe girişimine rağmen, müthiş bir başarı elde ederek büyüme yakaladık. AB ve ABD’ye kıyasla biz daha iyi bir büyüme yakaladık. Dünyada hiçbir ülkenin başına gelmeyen hain FETÖ darbe girişiminden 3 ay sonra Türkiye’nin tekrar büyüme hızını yukarıya çıkardık. Bu önemli başarı hikayesinin ardında Türk özel sektörü var. Hepinizi tek tek kutluyorum” dedi.

İŞLETMELERİ KUTLUYORUM

TOBB’un 2016 yılındaki odaklandığı konulara da değinen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisinin gelişmesinde en önemli nokta işsizlik meselesi. Türkiye’de her yıl 1 milyon kişi istihdam nüfusuna katılıyor. Yani her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız. İş bulamazsak, o zaman mutsuzlar ordusu artar, hepimizin huzuru kaçar. 7 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz şurada işsizlik meselesini çözmek için Cumhurbaşkanımızdan ve Bakanlarımızdan destek istedik. İş dünyasının bugüne kadarki en iyi desteği sağladılar. Yeni istihdamda 3 ay işe alınan kişinin maaşını devlet ödüyor. Sigortasını devlet veriyor. 3 ay sonra bu kişi çalıştırmaya devam edilirse sadece 773 lira olan kişi başına düşen vergi ve SSK primlerinin hepsini de devlet ödüyor. Bu girişim sayesinde tarihi bir başarı yakaladık. 2 ayda 762 bin kişiye istihdam sağlandı. Buradan 1 milyon 500 bin işletmemizi kutluyorum” açıklamasını yaptı.

91 BİN FİRMAYA KEFİL OLDUK

TOBB’un ekonominin zor bir dönemden geçtiği günümüzde işletmelere kefil olmak için devlerle yaptığı görüşmeler neticesinde Kredi Garanti Fonu’nu hayata geçirdiklerini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “KOBİ’lere nefes vermek için güç birliği yaptık. Bütün bankalarda geçerli olmak üzere krediye ihtiyaç duyan işletmelerimize 1 günde talep yaratıyoruz. 3 ay içinde 91 bin firmamızın kullandığı kredilerin 75 milyar TL’lik kredisine kefil olmuşuz” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar