Cep telefonu fiyatlarını uçuracak hamle!

Cep telefonu fiyatlarını uçuracak hamle!
Çip kıtlığından dolayı çoğu üründe stok sorunu yaşanırken, hiç şüphesiz bu durumdan en çok teknoloji şirketleri etkilendi. Zira çiplere ihtiyaç duyan akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve daha pek çok ürün, krizden dolayı hem daha az hem de daha pahalı fiyatlara satılmaya başladı.

CEP TELEFONU FİYATLARINI UÇURACAK HAMLE!

Güney Koreli Samsung, geçtiğimiz günlerde yapay zeka ve çipler için dev bir yatırım yapmıştı. Ancak kısa süre önce şirketin akıllı telefon üretiminde azalmaya gideceğine dair raporlar ortaya çıktı. Bu da, durumun ne kadar kötü bir gidişatta olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.
 
Samsung''un, bu yıl azalmaya gideceği yönündeki raporlara göre, 2022 için 310 milyonluk satış hedefi bulunan Samsung, ne yazık ki tüm dünyayı etkileyen çip krizinden dolayı istediği hedefe ulaşamayacak.
 
Ortaya çıkan sonuçlara göre Güney Koreli üretici, 30 milyon azalmaya giderek 280 milyon akıllı telefon üretecek. Söz konusu bilgi, MaeilEconomicDaily tarafından bildirildi. Raporda Samsung''un, ortaklarına 2022 yılı için hedeflerini değiştirdiği bilgisi verdiği ortaya çıktı.
 
APPLE DA HEDEFLERİNİ KÜÇÜLTME YOLUNA GİTMİŞTİ
 
Samsung''un en ciddi rakiplerinden Apple, birkaç gün önce akıllı telefon üretiminde azalmaya gitti. ABD''li teknoloji devi 220 milyon hedef belirlerken, Samsung''un da 280 milyonluk bir hedef belirlemesi iki şirketin aynı yoldan gittiğini işaret ediyor.
 
BÜYÜK ZAM GELİYOR
 
Türkiye''de artan döviz kurunun yanı sıra teknolojik ürünlere büyük zamlar yolda. Dolar kurundaki artış zammın en önemli etkenlerinden biri olurken, dünyada yaşanan çip krizi de önemli faktörlerden bir başkası. Dolayısıyla tüm veriler, otomobil, telefon, tablet ve daha birçok teknolojik ürün için yeni zamların yolda olduğunu gösteriyor. Ayrıca kısa süre önce Türkiye için TRT vergisinde fiyatlar artırıldı. Yıl sonuna doğru da dolar kurundan kaynaklı zamların yaşanması bekleniyor. (TGRT Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar