Araba fiyatlarını yükseltiyor! Korkutan açıklama geldi

Araba fiyatlarını yükseltiyor! Korkutan açıklama geldi
Otomobilden tüketici elektroniğine kadar birçok sektörde yaşanan çip tedarik sorunları, üretimlerin aksamasına neden oluyor. Sorunun bir an önce çözülmesi beklenirken piyasanın lider markalarından Intel'in CEO'sundan korkutan bir açıklama geldi.

ARABA FİYATLARINI YÜKSELTİYOR! KORKUTAN AÇIKLAMA GELDİ

Birçok çip üreticisi, bu sorunu çözmek için dev yatırımlar yapacağını duyursa da sektör temsilcilerinden endişe verici açıklamalar gelmeye devam ediyor. Küresel çip kriziyle ile ilgili açıklama yapan Intel CEO''su Pat Gelsinger, pandemi sebebiyle yaşanan küresel tedarik sıkıntılarının 2024 yılına kadar devam edeceğini dile getirdi. Gelsinger, daha önce krizin 2023 yılında sona ereceğini söylemişti.
 
YENİ TESİSLERLE KRİZ AŞILMAYA ÇALIŞILIYOR
 
Sektörde yaşanan sıkıntılar sebebiyle TSMC ile ortaklık çalışmaları yürüten Intel, ayrıca Malezya''da üretim artışı; ABD, Avrupa, Asya''daki yatırımlar ve yakın gelecekte yeni tesisler inşa etmeyi planlıyor. Öte yandan Intel, geçtiğimiz aylarda ABD''nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurmuştu.
 
SEKTÖRDE ABD''NİN PAYI AZALIYOR
 
ABD''nin küresel çip üretimindeki payının 25 yıl önce yüzde 37''lerde olduğunu belirten Gelsinger, mevcut durumda bu payın yüzde 12''lere gerilediğini açıklamıştı.
 

İKİNCİ EL FİYATLARINDA ARTIŞI KÖRÜKLÜYOR

Tedarikçilerin çip teminindeki sıkıntısının 2024 yılına kadar sürecek olması sıfır araba üretimini sınırlarken,  ikinci el otomobil fiyatlarındaki yükselişi tetiklemeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar