Cengiz Holding yine çok şanslı... Türkiye bitti şimdi sıra kardeş ülkede!

Cengiz Holding yine çok şanslı... Türkiye bitti şimdi sıra kardeş ülkede!
Cengiz Holding kardeş ülke Azerbaycan'da Kelbecer ili Kaşkaçay bakır yatağı “ETİ Bakır AŞ”, Elbeydaş ve Ağduzdağ Bakır yataklarını işletecek

İşgalden kurtarılan Kelbecer ili Kaşkaçay bakır yatağı “ETİ Bakır AŞ”, Elbeydaş ve Ağduzdağ Bakır yatakları Cengiz Holding'e devredildi.

Şirketlerin eğitim, analiz, keşif, işleme ve işletme haklarının 30 yıl süresince devredilmesini öngören kararname Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlandı.

Kararnameye göre Azerbaycan çevre bakanlığı ile ekonomi bakanlığı söz konusu şirketler ile kararname uyarınca anlaşma imzalayacak.

MADENLER 30 YIL İŞLETİLECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gashgaçay, Elbeidash ve Ağduzdağ maden yataklarının etüdü, araştırılması, araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgili bazı sorunların çözümüne ilişkin bir kararname imzalamaya hazırlanıyor. Kararnamede Azerbaycan’da bulunan Gashgaçay, Elbeidash ve Ağduzdağ maden yataklarının etüdü, araştırılması, araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi üzerinde çalışmak için Eti Bakır A.Ş.'ye, Elbeidash ve Ağduzdağ cevher yatakları 30 yıl süreyle Cengiz Holding’e ait Eti Maden bünyesindeki Artvin Madencilik A.Ş.'ye devredilecek.

DEMİRÖREN VE KALYON İLK ADIMI ATMIŞTI

Hatırlayacağınız üzere Karabağ savaşının ardından Demirören Grubu’nun Azerbaycan Devleti’ne ait şans oyunları şirketi Azerlotereya’yı devralmıştı. Ayrıca Kalyon İnşaat, bölgenin yollarını yapmak için anlaşma imzalamıştı. Kalyon İnşaat’ın yaptığı Fuzuli ve Şuşa kentlerini birbirine bağlayan yol inşaatın temelini Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev atmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar