Cemal Özyiğit'ten Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama!

Cemal Özyiğit'ten Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama!
KKTC Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama yaparken Kutlu Adalı cinayetinin yeniden araştırılmasını istedi.

Sedat Peker'in iddiaları yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde de yankı buldu. Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı.

Özyiğit, “Sedat Peker’in videolarını izlerken insan hem ürperiyor hem de ülkesi adına üzülüyor. Güzelim ülkemizin böylesi konularla gündeme gelmesi bile utanç verici” dedi.

“Bu söylenenler yeni de değil, ancak bizzat işin içindekiler tarafından söylenmesi işin rengini değiştiriyor” ifadelerini kullanan Özyiğit, Kutlu Adalı cinayetinin yeniden soruşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu artık kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu konu hepimizin, meclisin ilgili tüm kurumların sorumluluğundadır. Bizler bu sorumluluğu almaktan asla kaçınmayacağız, bu yönde atılacak her adıma da destek çıkacağız.

Bu vesileyle ortaya konan ve uyuşturucu trafiği dahil ülkemizi ilgilendiren tüm konularla ilgili iddiaların araştırılmasına yönelik ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunacağımızın bilinmesini isterim.

TC-KKTC arasında imzalanan ve halen yürürlükte olan Adli Yardımlaşma Yasası’ndan da yararlanılması gerektiğini özellikle hatırlatmak isterim.”

ekran-alintisi-11-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar