Cem Toker’den adaylık çıkışı: Bakanlar milletvekili adayı olamazlar!

Cem Toker’den adaylık çıkışı: Bakanlar milletvekili adayı olamazlar!
LDP eski Genel Başkanı Cem Toker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “17 bakanı milletvekili yapacağım” açıklamasına tepki gösterdi. Toker “Bakanlar milletvekili adayı olamazlar” dedi.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuat Oktay''ın da dahil olduğu 17 ismin milletvekili adayı olacağını duyurmuştu. LDP eski Genel Başkanı, Cem Toker, Erdoğan’ın bu açıklamasına tepki gösterdi.

Toker, sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Erdoğan’ın ''milletvekili yapacağım'' dediği 17 bakan da kamu görevlisidir. Aday olacak bakanlar 16 Mart günü 17:00’de istifa etmeliydi. Bakanlar milletvekili adayı olamazlar.”

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Fuat Bey Ankara''dan bir bölgeye onu da aday yapıyoruz. Bu adaylıkları belirlerken, Fuat Bey örneğin nereli? Yozgatlı. Ankara''da Yozgat nüfusu nerede yoğun? Diyelim ki ikinci bölgede. Fuat Bey''i de orada görevlendirip. Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat girdi, şimdi siyasi formayı da giyerek koşturacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz. Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir. Onları büyükşehirlerden belirledik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar