Cem Garipoğlu davasında flaş gelişme! Başsavcıdan sırları aydınlatacak emir

Cem Garipoğlu davasında flaş gelişme! Başsavcıdan sırları aydınlatacak emir
İstanbul’da Cem Garipoğlu tarafından canice katledilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut dosyasında dava seyrini değiştirecek yeni bir gelişme yaşandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yıl önce lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut'u katleden ve 197 gün sonra polise teslim olan Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği cezaevindeki dosyasında yeni bir adım attı.

iss.jpg

GARİPOĞLU’NUN OTOPSİSİ FOTOĞRAFLARINI İSTEDİ

Başsavcılık, Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarını istedi. Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili devam eden dava sürecinde Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan otopsi işlemine ait detaylı görüntülerin savcılığa gönderilmesini talep etti.

thumbs-b-c-b811d23f4da7c49b10152c95cab696da.jpg

MEZARI AÇILACAK MI?

Bu görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından bir rapor hazırlanacak. Raporda Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına ilişkin karar verilecek. Bu talep, dosyanın yeniden değerlendirilmesi ve adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

lkk.jpg

NE OLMUŞTU?

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Cem Garipoğlu, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'un öldürülmesi suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde hayatına son vermişti.

l.jpg

Cem Garipoğlu'nun intiharının ardından yapılan otopsi işlemlerinde alınan DNA örneklerinin, aile tarafından verilen örneklerle uyumlu olduğu belirlenmişti. Ancak dosyada yeni bir gelişme yaşandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar