Cem Adrian’ın ünlü olmadan önceki mesleği ortaya çıktı! Meğer kimsenin yapamadığını yapmış

Cem Adrian’ın ünlü olmadan önceki mesleği ortaya çıktı! Meğer kimsenin yapamadığını yapmış
Piyanist müzisyen Fazıl Say, kişisel sosyal medya hesabından Cem Adrian’ın fotoğrafını paylaşıp altına Adrian’la tanışma hikayesini ilk kez anlattı.

Fazıl Say, Cem Adrian’la tanışma hikayelerini ilk kez anlattı. Say, "Cem Adrian’ı ilk keşfettiğimde 23 yaşındaydı, Beyoğlu’nda tarot falı bakarak para kazanıyordu” dedi.

TAROT FALI BAKARAK PARA KAZANIYORDU

Piyanist, müzisyen Fazıl Say, şarkıcı Cem Adrian’ı ilk kez 2004 yılında Demet Sağıroğlu’nun demo kaydında keşfettiğini anlattı. Adrian’dan “ilginç ve uhrevi bir karakter” olduğunu söyleyen Say, “O gün Cem’i hemen buldurttum, eve geldi, o zaman 23 yaşındaydı, Beyoğlu’nda tarot falı bakarak para kazanıyordu” ifadelerini kullandı.

Fazıl Say, Cem Adrian’la olan tanışma hikâyesini şu sözlerle anlattı:

Cem Adrian’ı ilk kez 2004 yılı başında keşfettim. Demet Sağıroğlu bir demo şarkısını dinlememi rica etmişti. Bu demoyu dinlediğimde beni şoka uğrattı, özgünlük ve üstün bir ifade gücü ile karşı karşıyaydım.

“İLK CİDDİ KONSERLERİNİ BENİMLE BİRLİKTE VERDİ”

İlginç ve uhrevi bir karakterdir Cem diyen Fazıl Say, “Neyse; o gün Cem’i hemen buldurttum, eve geldi, o zaman 23 yaşındaydı, Beyoğlu’nda tarot falı bakarak para kazanıyordu. İnsanüstü, doğaüstü bir durumu vardı Cem’in, 100’den fazla şarkısı vardı daha o zamanlar. Teorik bilgisi azdı. Ben o yıllarda 34 yaşımdaydım, Bilkent Üniversitesinde 2 yıllığına çok özel bir sınıfa ders veriyordum, Cem’i de yatılı öğrenci olarak Bilkent’e aldım. Teorik bilgisini, armoniyi, piyanoyu, orkestrasyonu bilmesi gerekiyordu.

1702794577607-yeni-proje-2023-12-17-t-092934.jpg

“KENDİ ÖZGÜN MÜZİĞİNİ KABUL ETTİRDİ”

Bir yandan İstanbul’da onu güçlü yapımcılarla tanıştırdım, ilk albümünün yapımcısı oldum. Babylon’da ilk İstanbul konserimizi verdik, Hamburg ve Bremen’de ilk yurt dışı. Sonra Cem’i yalnız bıraktım. Kuş kendi uçmalıydı. Nitekim 20 yılda çok iyi bir yere vardı, kendi özgün müziğini kabul ettirdi, her yıl neredeyse 250 konser veriyor, (biraz fazla veriyor hatta!) Çok sayıda Hit şarkısı oldu. 24/25 Aralık İstanbul Vw Arena’da 20 yıl sonra bu özel “öğrencim” ile ve özel bir repertuvar ile tekrar sahnedeyiz. Biletlerin tamamı tükendi. Elbet seneye de devam ederiz. Konserden sonra bana bir tarot falı da bakar artık)) Bir zahmet))))

yyu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar