Celal Şengör'den gurulandıran hareket: Dünyaca ünlü bilim insanları Atatürk için saygı duruşuna geçti

Celal Şengör'den gurulandıran hareket: Dünyaca ünlü bilim insanları Atatürk için saygı duruşuna geçti
Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı İtalyan Bilimler Akademisi'nin kabul töreninde Atatürk'ü anmak için saygı duruşunda bulundu. Şengör'e törendeki tüm bilim insanları eşlik etti.

Prof. Dr. Celal Şengör, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen İtalyan Bilimler Akademisi Kabul Töreni'ne katıldı.

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Celal Şengör, dünyaca ünlü bilim insanlarına seslendi. Şengör, 10 Kasım'ın Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Şengör, konuşmasından önce söz isteyerek bugünün 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü olduğunu ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmak istediğini söyledi.

c2.png

"O OLMASAYDI BENİ BURADA GÖREMEYECEKTİNİZ"

Dünyaca ünlü bilim insanlarıyla bir araya gelen Celal Şengör, yaptığı konuşmasında varlığını Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğunu dile getirdi. Şengör, "Eğer o olmasaydı, bugün beni burada üye olarak göremeyecektiniz" dedi.

c3.png

BİLİM İNSANLARI EŞLİK ETTİ

Celal Şengör'ün yaptığı konuşmanın ardından saygı duruşuna geçmesine bilim insanları da eşlik etti. Törendeki herkesin ayağa kalkarak saygı duruşuna geçmesi izleyenleri hem gururlandırdı hem de duygusal anlar yaşattı.

c1.png

Celal Şengör, Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı programda bu hareketini gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Şengör, şunları söylemişti:

10 Kasım'da İtalyan Bilimler Akademisi'nin kabul törenine gidiyorum. O törende benden bir mesleki konuşma istediler. Ben de jeoloji hakkında bir konuşma yapacağım. Fakat, gittiğimde akademiden istirham edeceğim. Bana 1 dakika müsaade edin diyeceğim. Bugün 10 Kasım, büyük Atatürk'ün vefat ettiği gün. Bir Türk vatandaşı olarak 1 dakikalık bir saygı duruşunda bulunmak istiyorum diyeceğim. Akademinin önünde.

Altaylı, Şengör'ün açıklamasına, "Yani Avrupa'nın en önemli akademilerinden biri ve en eski bilim akademisinde sen oradaki bilim insanlarını Atatürk için saygı duruşuna davet edeceksin" dedi.

Şengör de soruyu "Evet" diyerek yanıtladı.

Şengör, bugün yani 10 Kasım'da İtalyan Bilimler Akademisi Kabul Töreni'nde söylediği şeyi yaparak herkesi gururlandırdı.

Celal Şengör'ün bu videosu sosyal medyada büyük beğeni toplarken, video paylaşımlarına binlerce yorum yağdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar