Cebinde euro olanlar dikkat! Resmen tarih verildi

Cebinde euro olanlar dikkat! Resmen tarih verildi
Euro son dönemde yatırımcıların dolara nazaran tercihi olurken, ekonomistler euro hakkında bilinmesi gerekenlere ilişkin önemli bir uyarı geldi.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Son dönemde frank ve dolara karşı ataklar yapan euro için yatırımcılara yeni uyarılar gelmeye devam ediyor.

Dev bankadan euro açıklaması geldi! ING''ye göre yatırımcılar para politikasını sıkılaştırmaya devam edecek, faiz artırımını sürdürecek para birimlerini tercih ediyorlar.

Ekonomistler, benzerlerine kıyasla euronun ön plana çıktığını belirtiyor ve 4 Mayıs tarihini işaret ediyor.

FAİZ KARARI EUROYU GÜÇLENDİRİYOR

Avrupa Merkez Bankası''nın (ECB) gelecek toplantılarda faiz artırımında "şahin sürpriz" yapma alanını devam ettirdiğine işaret eden ING, euronun benzerlerine göre daha cazip olmaya devam eden birkaç para biriminden biri olduğuna işaret ettiler.

Bugün Euro/Dolar’ın 1,1050-1,1100 aralığında dalgalanmaya devam edeceğini öngören ING, 1,1100 seviyesinin kırılması halinde yeni bir rallinin başlayacağına inanıyorlar. 

Parite ise şu sıralarda 1,10446 seviyesinde. Yurt içinde ise euro/TL’de yeni rekor seviye görülürken, kur şu sıralar 21,53 TL seviyesine yükseldi.

ECB’nin 4 Mayıs''ta yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında faiz artırımına devam etmesi, ancak bunu daha yavaş bir hızla yapması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar