Çay zammı sonrası kahvehaneler harekete geçti

Çay zammı sonrası kahvehaneler harekete geçti
Çaya yapılan yüzde 45'i bulan zamlar sonrası kahvehaneler de fiyatlarını güncellemeye hazırlanıyor. 1 kilogram çayın 110 TL'yi bulduğu görülürken çay bahçesi ve kahvehanelerde içilen çaya bunun nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Selahattin Demirel / Günboyu

ÇAYKUR, çay fiyatlarına yüzde 45'i bulan zam yaparken diğer çay markaları da zammı ürünlerine yansıttı.

Seçim sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatını açıkladığında yansımayan zammın şimdi ortaya çıkması ise seçim ekonomisi olarak değerlendirildi.

DIŞARIDA İÇİLEN ÇAY ZAMLI OLACAK

Zammın ardından 1 kilogram çayın fiyatı 110 TL'yi bulurken dışarıda içilen çaya da bu fiyatın kısa süre içinde yansıması bekleniyor.

İHA'nın haberine göre Samsun'da da fiyat güncellemesi hazırlığı yapılıyor. Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Son haftalarda odamızı arayan üyelerimiz çay fiyatlarının arttığını belirterek, fiyat artışı ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. Tabii ki, biz de üyelerimizi mağdur etmeyeceğiz. Biz çayımızı 4 liradan fiyatlandırıyorduk.

"ÇAY EKMEKLE YARIŞIYOR"

Samsun'a başvuruda bulunduk. Şimdi çayımız ekmekle yarışıyor. Bir çayın maliyeti ne diye soruyor arkadaşlar? Sadece bir kuru çay alıp demlemek ve satmak değil. Burada çalışanımız var, kira var, elektrik var, suyumuz var. Tabii ki bir bardak çayın içinden çıkan maliyetleri söylüyoruz. Biz çayımızı 5 lira yapacağız. Kırmızı tabak Çayların fiyatı 5 lira. Yakın zamanda zam yapacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar