Çavuşoğlu: Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere edebiliriz

Çavuşoğlu: Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere edebiliriz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara'da bulunan Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu

Çavuşoğlu'ndan Mısır'la müzakere açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile bir araya geldi. İkili kritik açıklamalarda bulundu. 

Çavuşoğlu, "Mısır, bizim Doğu Akdeniz’deki sınırlarımıza saygılı olarak arama yapacağını açıkladı. Doğu Akdeniz'de en uzun karası ve sınırı olan iki ülke olarak Mısır ile ilerde kendi aramızda bir anlaşma imzalayabiliriz. Amaç bölgede barış ve huzuru, istikrarı kalıcı kılmak. Ekonomik, lojistik adımları atmak amacımızdır. Gürcistan'ın temkinli yaklaşımını anlayabiliyoruz, ama böylesine zor şartlarda ikili düzeyde gerçek bir diyaloğun başlaması zor olabilir, ancak çoklu diyalog başlatmak belki faydalı olabilir. Sonuç olarak bizim Gürcistan'ın bu konudaki kararlarına saygı duymamız gerekiyor." ifadesini kullandı. 

 Zalkaliani, "Biz Türkiye'nin konumu itibarıyla ne kadar önemli olduğunu biliyor, diğer ülkeler de saygı duyuyoruz ama Gürcistan bunların dışında kalmamalıdır." dedi.

Kaynak: Haber Global

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar