Canlı yayında açıkladı! AKP'den flaş dolar hamlesi! Dolar bir gecede 7 TL'ye düşecek

Canlı yayında açıkladı! AKP'den flaş dolar hamlesi! Dolar bir gecede 7 TL'ye düşecek
AKP'li Metin Külünk, dolar kuruyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Türkiye'de doların düşmemesini dolarizasyona bağlayan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarmasıyla kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI! AKP'DEN FLAŞ DOLAR HAMLESİ

Amerikan Merkez Bankası''nın (FED) faiz artırımına geçmesiyle doların ateşi yükseldi. FED''in aksine Merkez Bankası''nın da faiz indirmesiyle kurdaki yükseliş durdurulamaz oldu.

FED''in faizi seri şekilde yükseltmesiyle 18 liranın üzerine çıkan kur, 7 Ekim tarihinde 18,74''le rekor tazeledi. Dolar şu sıralar ise 18,50-18,60 arasında gidip geliyor.

DOLAR YÜKSELDİKÇE FİYATLAR ARTIYOR

Türkiye''de kurun yüksek olması, fiyatları da doğrudan etkiliyor. İthal ürünlerin fiyatının'' dolar üzerinden belirlenmesi nedeniyle fiyatlar otomatik olarak yükseliyor. Özellikle teknoloji ürünleri dolar nedeniyle cep yakıyor.

AKP''li Metin Külünk''ten ilginç bir çıkış geldi. Doların düşmemesini dolarizasyona bağlayan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarmasıyla kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi.

"TÜRKİYE''DE DOLAR 7-8 LİRAYA DÜŞER"

Külünk, Polemik TV''de katıldığı bir programda, "1947''li yıllardan beri, IMF politikalarından beri Türkiye bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün Türkiye''de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, Türkiye''de dolar 7-8 liraya düşer" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar